Μετρήστε τα Mbps σας πριν δείτε ταινίες από το Netflix

​Τον απλούστερο τρόπο μέτρησης της ταχύτητας μεταφοράς δεδομένων από τους διακομιστές της στις συσκευές αναπαραγωγής των ταινιών που διανέμει παρέχει η Netflix.

Δεδομένης της κρίσιμης σημασίας της ταχύτητας λήψης, η Netflix διαθέτει ένα διαδικτυακό εργαλείο που τρέχει στον browser επί τη επισκέψει. Ο χρήστης επισκέπτεται το Fast.com και βλέπει το κοντέρ να μετράει το μέγεθος του αγωγού που τους παρέχει η εταιρείας πρόσβασης στο Ίντερνετ. «Εάν το αποτέλεσμα της μέτρησης δεν συμφωνεί με αυτό για το οποίο πληρώνετε, ρωτήστε τον ISP σας», γράφει η Netflix.

Το εργαλείο περιορίζεται στη μέτρηση της ταχύτητας download, δηλαδή της μεταφοράς δεδομένων από τους server της Netflix στη συσκευή του χρήστη (οποιαδήποτε) -«δεν είναι εργαλείο ανάλυσης της κίνησης για ειδικούς σε θέματα δικτύων», απαντά η υπηρεσία σε όσους ψάχνουν τους χρόνους ping, latency ή jitter, αν και είναι αλήθεια ότι μια εταιρεία που διανέμει ταινίες με τεχνολογία ροής δεν ενδιαφέρεται και τόσο για αυτές τις παραμέτρους, όπως θα έκανε μια εταιρεία online multiplayer βιντεοπαιχνιδών.

Ήδη από το 2014, οι εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες προκαλούν σε αναμέτρηση τους ISP υποστηρίζοντας ότι έτσι οι τελικοί καταναλωτές επιλέγουν σε ποιον να συνδεθούν: από τις επιδόσεις τους στο YouTube, στο Netflix και άλλες απαιτητικές υπηρεσίες. Δείτε πως διαμορφώνεται η κατάταξη των ISP στις ΗΠΑ από την Google.

Σε κάθε περίπτωση, η Netflix προτείνει σε όσους αμφισβητούν το αποτέλεσμα του Fast.com να το συγκρίνουν με αυτό στο τεστ του SpeedTest.net της Ookla (στην περίπτωση της γράφουσας, η διαφορά ήταν μεγάλη -στο fast.com η ταχύτητα download εμφανιζόταν 10Mbps μικρότερη).

Στην Ελλάδα, εκτός από το ευρύτερα γνωστό SpeedTest, η EETT παραπέμπει στο σύστημα ΥΠΕΡΙΩΝ που έχει αναπτύξει. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, είναι γνωστό ότι δεν πληρώνουμε για τα Mbps που λαμβάνουμε.

Πόσα Mbps χρειάζεσαι για να βλέπεις ταινίες με streaming από τη Neflix;

Για να δείτε ταινίες με streaming με υψηλή ευκρίνεια, συνιστάται ταχύτητα τουλάχιστον 6Mbps. Οι απαιτήσεις αυξάνονται στα 10Mbps και άνω εάν πρόκειται να γίνει αναπαραγωγή σε περισσότερες από μια συσκευές αναπαραγωγής.

Από τη συμβουλευτική διαδικτυακή συνεδρία μας με την υποστήριξη της Netflix μαθαίνουμε επίσης ότι ο Edge υποστηρίζει τη μετάδοση περιεχομένου 1080p ενώ ο Chrome περιορίζεται στα 720p.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ