Επιστήμες | 10.01.17 11:53
Νέα μέθοδος για τα καλοήθη μορφώματα στο μαστό

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Απαλλάσσει τις γυναίκες από το άγχος

Μια νέα μέθοδος αφαίρεσης ευρημάτων στον μαστό θα βοηθήσει χιλιάδες γυναίκες να απαλλαχτούν χωρίς χειρουργική επέμβαση από πιθανά καλοήθη μορφώματα που υπάρχουν στους μαστούς της.

ΗVAE (Vacuum Assisted Excision), όπως ονομάζεται η νέα μέθοδος, είναι υπερηχογραφικά καθοδηγούμενη και είναι ελάχιστα επεμβατική, ενώ η όλη διαδικασία γίνεται με τοπική αναισθησία και χωρίς νοσηλεία.

Σύμφωνα με τον ειδικό ακτινοδιαγνώστη Μαστού Πέτρο Μαλακάση, η μέθοδος  αυτή αποτελεί την τελευταία εξέλιξη στην αντιμετώπιση αποκλειστικά καλοήθων μορφωμάτων στον μαστό, ελαχιστοποιώντας πλέον τις κλασικές χειρουργικές επεμβάσεις για αυτού του είδους τα ευρήματα.

Ο ίδιος έχει εκπαιδευτεί ειδικά στην εφαρμογή της συγκεκριμένης μεθόδου στο νοσοκομείο Puerta Del Sur της Μαδρίτης, όπου και η μέθοδος εξελίχθηκε και εφαρμόζεται από την ακτινολόγο Δρα Mercedes Torres, και όπως λέει, η υπερηχογραφική αυτή τεχνική, πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία, μέσα από μικρή τομή στο δέρμα, απ’ όπου μια ειδική βελόνα εισάγεται στο στήθος και με τη χρήση ειδικού συστήματος «κενού», το εύρημα αφαιρείται στο σύνολό του, εφόσον βέβαια ο έλεγχος έχει προηγουμένως διαπιστώσει ότι δεν «κρύβει» κακοήθεια. 

Η ελάχιστα αυτή επεμβατική διαδικασία, η οποία εφαρμόζεται από εξειδικευμένους ακτινολόγους και χειρουργούς μαστού, βοηθά την ασθενή να αποφεύγει το χειρουργικό κρεβάτι. Ως εκ τούτου, η γυναίκα πλέον ακολουθεί τον απλό ετήσιο μαστογραφικό της έλεγχο, χωρίς το άγχος για το οποιοδήποτε καλόηθες εύρημα στο μαστό της.

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα