Κόσμος | 11.10.17 23:34
Draft μήνυμα στο κινητό, δεκτό ως διαθήκη

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σύμφωνα με δικαστική απόφαση

Δικαστήριο στην Αυστραλία έκανε δεκτό ως επίσημη διαθήκη, το μήνυμα που είχε γράψει ένας 55χρονος στο κινητό του τηλέφωνο και το οποίο δεν το έστειλε σε κάποιον, αφήνοντάς το στον φάκελο drafts.

Στο εν λόγω μήνυμα, που επρόκειτο να το στείλει στον αδερφό του, ο 55χρονος, που αυτοκτόνησε πέρσι, άφηνε "όλα όσα έχω" σε αυτόν και τον ανιψιό του. Το Ανώτατο Δικαστήριο του Μπρισμπέιν έκρινε από τη διατύπωση του μηνύματος ότι ο άνδρας ήθελε αυτό να λειτουργήσει ως διαθήκη του. Σε αυτό μάλιστα, έδινε λεπτομέρειες για τον τρόπο πρόσβασης στον τραπεζικό του λογαριασμό ενώ ανέφερε και τα σημεία στο σπίτι του που είχε κρύψει χρήματα.

Σύμφωνα με το ABC News, η σύζυγος του 55χρονου υπέβαλε αίτηση για τη διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων του, ισχυριζόμενη ότι το μήνυμα δεν αποτελούσε διαθήκη, λόγω του ότι δεν στάλθηκε ποτέ.

Η δικαστής δήλωσε ότι η διατύπωση του μηνύματος, το οποίο τελείωνε με τις λέξεις "η διαθήκη μου", δείχνει την επιθυμία του.

Να σημειωθεί ότι το 2006 η νομοθεσία στην πολιτεία Κουίνσλαντ της Αυστραλίας άλλαξε, επιτρέποντας να θεωρούνται διαθήκες λιγότερο επίσημα έγγραφα. Το 2013 μάλιστα, ένα DVD με ετικέτα "η διαθήκη μου", θεωρήθηκε ως τέτοια.

Πηγή

news247.gr
Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα