Κόσμος | 17.02.17 17:57
«Μήνυμα» Μέρκελ σε Τραμπ: Το ΝΑΤΟ είναι σημαντικό και για τις ΗΠΑ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

«Μήνυμα» στον νέο Αμερικανό πρόεδρο ότι το ΝΑΤΟ είναι σημαντικό τόσο για τους Ευρωπαίους όσο και για τις ΗΠΑ έστειλε η Άνγκελα Μέρκελ, σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση που είχε με τον Καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντόν, στο Βερολίνο.

«Πιστεύω ότι πρέπει όλοι μας να έχουμε επίγνωση της αμοιβαίας αξίας του ΝΑΤΟ» δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας, την ώρα που η αβεβαιότητα για το μέλλον των διατλαντικών σχέσεων πλανάται πάνω από την ετήσια Σύνοδο για την Ασφάλεια που ξεκινά σήμερα στο Μόναχο.

«Είναι πραγματικότητα για εμάς στη Γερμανία και για τα ευρωπαϊκά κράτη μέλη του Διατλαντικού Συμφώνου, όμως πιστεύω επίσης ότι οι ΗΠΑ ανέπτυξαν την ισχύ τους μέσω του ΝΑΤΟ και το ΝΑΤΟ αποτελεί έναν σημαντικό οργανισμό επίσης για τις ΗΠΑ» συνέχισε η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης.

Ο Ντόναλντ Τραμπ επέκρινε με δριμύτητα τη Συμμαχία κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, χαρακτηρίζοντας το ΝΑΤΟ «παρωχημένο» και καταφέρθηκε εναντίον των συμμάχων του ότι δεν αναλαμβάνουν το μερίδιο της οικονομικής τους ευθύνης.

Πάντως, η Άνγκελα Μέρκελ διαβεβαίωσε ότι η Γερμανία θα αυξήσει τις στρατιωτικές της δαπάνες στο 2% του ΑΕΠ, όπως δεσμεύτηκε στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ το 2014 στην Ουαλία.

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα