Παναγία των Παρισίων: Θα τη σώσει το Assasin's Creed

Μία από τις πιο λεπτομερείς απεικονίσεις του εμβληματικού καθεδρικού ναού που θα βοηθήσει στην πίστη αποκατάσταση και ανοικοδόμηση του, βρίσκεται στο παιχνίδι "Assassin’s Creed:Unity".

Η Γαλλία και όλος ο πλανήτης θρηνεί για τη μεγάλη που ξέσπασε την Κυριακή στον εμβληματικό καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων, που άφησε πίσω της ανυπολόγιστες καταστροφές. Το κτίριο αποτελεί μεγαλειώδες μνημείο του Παρισιού εδώ και πάνω από 800 χρόνια, αλλά και μεγάλο μέρος της γαλλικής ιστορίας.

Σύμφωνα τον πρωθυπουργό της χώρας έχει ήδη προγραμματιστεί η αποκατάσταση του ναού και οι πρώτες δωρεές έχουν ήδη γίνει. Οι αρχιτέκτονες και οι ειδικοί θα μελετήσουν φωτογραφικό υλικό για να αναστηλωθεί η Notre Dame όσο πιο πιστά γίνεται στην αρχική της μορφή.

Πολλοί ισχυρίζονται πως η μεγαλύτερη βοήθεια για την αποκατάσταση μπορεί να έρθει από την εταιρία Ubisoft και το γνωστό ηλεκτρονικό παιχνίδι που ανέπτυξε, Assassin's Creed. Η συγκεκριμένη σειρά παιχνιδιών είναι ιδιαίτερα δημοφιλής διότι καταφέρνει να αναπαριστά ιστορικές τοποθεσίες με φοβερή ακρίβεια και λεπτομέρεια.

Ένας από τους τίτλους της σειράς, το «Assassin's Creed Unity» διαδραματίζεται στο Παρίσι. Η γραφίστρια του παιχνιδιού Caroline Miousse χρειάστηκε δύο ολόκληρα χρόνια για να δημιουργήσει ένα πιστό αντίγραφο της Παναγίας των Παρισίων, εξασφαλίζοντας πως δεν θα χαθεί η παραμικρή λεπτομέρεια του ναού. Η Miousse με τη βοήθεια ενός ιστορικού κατάφερε να δημιουργήσει τον καθεδρικό ναό σε κλίμακα 1:1 αλλά και να αναπαραστήσει λεπτομερώς και όλα τα έργα τέχνης που βρίσκονται μέσα στην εκκλησία.

Επιπλέον η φοιτήτρια Hannah Groch-Begley στη διδακτορική της εργασία, χρησιμοποίησε σαρωτές λέιζερ για να δημιουργήσει ένα ακριβές μοντέλο του καθεδρικού ναού. Η εργασία της μπορεί να δώσει πολύτιμες πληροφορίες για την ανακατασκευή του ναού.


Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ