Τα top 5 οφέλη υγείας που έχει ο τόνος κονσέρβα

Ο τόνος είναι ένα ψάρι του αλμυρού νερού που σχετίζεται με το σκουμπρί.

Υπάρχουν περίπου οκτώ διαφορετικές εμπορικές ποικιλίες που κυμαίνονται σε μεγέθη από τον μικρό παλαμίδα τόνου έως τον μεγάλο ερυθρό και είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα ψάρια στον κόσμο.

Ο τόνος μπορεί να καταναλωθεί φρέσκος (είτε ωμός είτε μαγειρεμένος) και σε κονσέρβα (που είναι πάντα προμαγειρεμένος). Οι κονσέρβες τόνου συσκευάζονται σε άλμη, νερό, ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο.


Τόνος κονσέρβα: Διατροφικό προφίλ

Από την άποψη των μακροθρεπτικών συστατικών, δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά στην ποσότητα πρωτεΐνης ή λιπών όταν συγκρίνουμε τον κονσερβοποιημένο τόνο σε άλμη με τον φρέσκο. Ο φρέσκος τόνος είναι φυσικά υψηλότερος σε πρωτεΐνη και περιέχει λίγες περισσότερες θερμίδες.

Μια μερίδα 100g κονσερβοποιημένου τόνου (σε άλμη) παρέχει:

109 θερμίδες
24,9 g πρωτεΐνη
1 g λίπος
69 mcg σελήνιο
0,733 g αλάτι
Μια μερίδα 100g φρέσκου τόνου (μαγειρευτού) παρέχει:

136 θερμίδες
32,3 g πρωτεΐνη
0,8 g λίπος
92 mcg σελήνιο
0,158 g αλάτι

Όταν αγοράζετε τόνο κονσερβοποιημένο σε λάδι, να ξέρετε ότι η περιεκτικότητά του σε λιπαρά θα είναι αυξημένη στα περίπου 6,4 γραμμάρια (ανά 100 g μερίδας) και οι θερμίδες θα είναι περίπου 159.

Δείτε τα κορυφαία 5 οφέλη που έχει ο τόνος κονσέρβα για την υγεία:

1. Πηγή πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας
Τα ψάρια είναι πηγή πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας και ειδικότερα ο τόνος σε κονσέρβα προσφέρει μια οικονομικά προσιτή πηγή πρωτεΐνης και αποτελεί χρήσιμο βασικό προϊόν μακρόχρονης αποθήκευσης.

 

 

Περισσότερα στο onmed.gr

 

 

 

 

 

Image by leeyounghee from Pixabay

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ