Αγώνας δρόμου για διατήρηση των θέσεων απασχόλησης

Αγώνας δρόμου για διατήρηση των θέσεων απασχόλησης

Παρατείνεται το πρόγραμμα αναστολών συμβάσεων και οικονομικών ενισχύσεων

Παράταση του προγράμματος αναστολών των συμβάσεων εργασίας -με ταυτόχρονη οικονομική ενίσχυση του εργαζόμενου και πλήρη διασφάλιση των ασφαλιστικών του δικαιωμάτων- και για τον μήνα Μάιο ανακοινώνει σήμερα η κυβέρνηση.

Το πλάνο, που αποσκοπεί στη διατήρηση όσο το δυνατόν περισσότερων θέσεων εργασίας, προβλέπει επίσης ότι από τον Ιούνιο -οπότε βάσει του προγραμματισμού θα έχει πλέον λειτουργήσει σχεδόν το σύνολο της οικονομίας- θα δοθεί η δυνατότητα στους εργοδότες να απασχολούν για λιγότερες ώρες τους εργαζόμενους, ενώ το Δημόσιο θα έρχεται να επιδοτεί τον εργαζόμενο προκειμένου αυτός να μην υποστεί σημαντική μείωση του διαθέσιμου εισοδήματός του.

Πρωταρχικός στόχος του οικονομικού επιτελείου και της κυβέρνησης για τους επόμενους μήνες είναι να διαφυλαχθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας και να μην υπάρξουν μαζικές απολύσεις εξαιτίας του γεγονότος ότι χιλιάδες εταιρείες -ειδικά στον τομέα της παροχής υπηρεσιών, της εστίασης και τουρισμού- είναι πολύ πιθανό τουλάχιστον για τους επόμενους μήνες να υπολειτουργούν. 

Οι ανακοινώσεις του σχεδίου για τη συγκράτηση των θέσεων απασχόλησης το επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνουν σε δύο φάσεις. Ο πρώτος κύκλος αναμένεται μέσα στα επόμενα 24ωρα και θα αφορά τα μέτρα του μηνός Μαΐου.

Πηγή: naftemporiki.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ