"Αλμα" για τον χρυσό τον Ιούλιο

"Αλμα" για τον χρυσό τον Ιούλιο

Το πολύτιμο μέταλλο ολοκλήρωσε τον Ιούλιο με "άλμα” 10,3%

Με ισχυρά κέρδη αποχαιρέτησε τον Ιούλιο ο χρυσός, καθώς ο δραματικός αντίκτυπος της πανδημίας στις οικονομίες, όπως κατέδειξαν τα τελευταία μακροοικονομικά στοιχεία, και το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού που φαίνεται να "χτυπά” χώρες σε όλο τον πλανήτη, οδήγησε τους επενδυτές να αναζητήσουν "καταφύγιο” στο πολύτιμο μέταλλο.

Στην άνοδο του χρυσού το τελευταίο διάστημα έχει συμβάλλει εξάλλου και η διολίσθηση του δολαρίου, που επίσης αποτελεί "ασφαλές καταφύγιο”, η οποία συνεχίστηκε και σήμερα στον απόηχο της πρωτοφανούς συρρίκνωσης που κατέγραψε το ΑΕΠ των ΗΠΑ το β΄ τρίμηνο του έτους. Κι αυτό γιατί η εξασθένιση του δολαρίου καθιστά το πολύτιμο μέταλλο πιο ελκυστικό για τους κατόχους άλλων νομισμάτων.

Έτσι, το συμβόλαιο Δεκεμβρίου για τον χρυσό, που αποτελεί πλέον το πιο ενεργό συμβόλαιο του μετάλλου, τερμάτισε τη συνεδρίαση της Παρασκευή 19,10 δολάρια ή 1% υψηλότερα, στα 1.985,90 δολάρια η ουγγιά, διευρύνοντας τα εβδομαδιαία κέρδη του στο +4,7%.

Το πολύτιμο μέταλλο ολοκλήρωσε τον Ιούλιο με "άλμα” 10,3%, που αποτελεί την μεγαλύτερη μηνιαία άνοδό του από τον Φεβρουάριο του 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία του Dow Jones Market Data.

Κέρδη κατέγραψε και το ασήμι, με το συμβόλαιο Σεπτεμβρίου να ενισχύεται την Παρασκευή κατά 85,4 σεντς ή 3,7% και να κλείνει στα 24,216 δολάρια η ουγγιά. Σε εβδομαδιαία βάση το ασήμιο "έγραψε" απώλειες 1,2%, ωστόσο ευνοούμενο από το γενικότερα θετικό κλίμα στην αγορά των μετάλλων ολοκλήρωσε τον Ιούλιο με άνοδο σχεδόν 30%.

Στα υπόλοιπα μέταλλα, ο χαλκός παράδοσης Σεπτεμβρίου, υποχώρησε κατά 4,6 σεντς ή 1,6% και έκλεισε στα 2,868 δολάρια η λίβρα, διευρύνοντας τις εβδομαδιαίες απώλειές του στο 1%. Σε διάστημα μήνα, όμως, ο χαλκός ενισχύθηκε κατά 5,1%. 

Το συμβόλαιο Οκτωβρίου για την πλατίνα ενισχύθηκε σήμερα κατά 0,7% και τερμάτισε στα 918,90 δολάρια η ουγγιά, περιορίζοντας τις απώλειες σε διάστημα εβδομάδας στο 4,3%. Ωστόσο, και η πλατίνα ολοκλήρωσε τον Ιούλιο με κέρδη 8%.

Τέλος, το παλλάδιο παράδοσης Σεπτεμβρίου υποχώρησε την Παρασκευή κατά 0,5% και έκλεισε στα 2.145,30 δολάρια η ουγγιά, γράφοντας σημαντικές απώλειες της τάξης του 9% σε εβδομαδιαία βάση. Ακολουθώντας όμως την γενικότερη τάση στην αγορά των μετάλλων, το παλλάδιο έκλεισε τον Ιούλιο επίσης με ισχυρά κέρδη 9,1%.
 

Πηγή: capital.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ