Αναστολές Δεκεμβρίου: Μέχρι τις 12 Ιανουαρίου οι πληρωμές

Αναστολές Δεκεμβρίου: Μέχρι τις 12 Ιανουαρίου οι πληρωμές

Τι είπε ο Γιάννης Βρούτσης

Μέχρι τις 12 Ιανουαρίου θα έχουν εξοφληθεί οι πληρωμές για τις αναστολές εργασίας, στις οποίες έχουν μπει οι εργαζόμενοι για τον μήνα Δεκέμβριο, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βρούτσης υπογράμμισε πως η καταβολή δεν μπορεί να γίνει νωρίτερα, καθώς θα πρέπει να γίνει η υποβολή των σχετικών λιστών από τις επιχειρήσεις στις 31 Δεκεμβρίου και στη συνέχεια να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος, αλλά και να ανοίξει το σύστημα για τυχόν διορθώσεις λαθών.

«Εάν δεν υπήρχε η ΕΡΓΑΝΗ, οι πληρωμές θα γίνονταν με 2 ή 3 μήνες καθυστέρηση. Κανείς δεν μπορεί να δίνει το δημόσιο χρήμα στα τυφλά» επισήμανε.

Ακόμα, αναφέρθηκε και στις αυξήσεις μισθών και συντάξεων που θα δουν οι Έλληνες πολίτες από τον πρώτο μήνα του νέους έτους, αλλά και στην αλλαγή του συνταξιοδοτικού συστήματος, με την καταβολή των εκκρεμών συντάξεων μέσω της ψηφιακής σύνταξης του συστήματος «ΑΤΛΑΣ».

Ως προς τα επιδόματα ανεργίας ο υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι «ο ΟΑΕΔ έδειξε καλά αντανακλαστικά στην περίοδο της πανδημίας», ενώ υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση μερίμνησε και μείωσε τα απαραίτητα ένσημα για τη λήψη των επιδομάτων, από τα 100 στα 50 ένσημα».

Τέλος, ο κ. Βρούτσης αναφέρθηκε και στο νομοσχέδιο για την μεταρρύθμιση στο εργασιακό περιβάλλον της χώρας, το οποίο αναμένεται να έρθει για διαβούλευση μέσα στον Ιανουάριο. Όπως σημείωσε το νομοσχέδιο «θα βελτιώνει την αγορά εργασίας», επισημαίνοντας πως θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και το θεσμικό πλαίσιο για την τηλεργασία, κάτι που δεν υπήρχε μέχρι σήμερα

 

Πηγή: athensvoice.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ