Ανοίγει o δρόμος για ελληνικά πληρώματα στα ποντοπόρα

Ανοίγει o δρόμος για ελληνικά πληρώματα στα ποντοπόρα

Αλλάζει το καθεστώς με τροπολογία του ΥΕΝ Γιάννη Πλακιωτάκη

Λύση στο χρόνιο πρόβλημα απουσίας Ελλήνων στα κατώτερα πληρώματα των ελληνικών ποντοπόρων πλοίων δίνει η κυβέρνηση με τροπολογία που κατέθεσε χθες ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης.

Πρόκειται για θέση που έχει εκφράσει η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, η οποία θεωρεί ότι μπορούν να εργαστούν οι Έλληνες ως πληρώματα στα ελληνικά πλοία αλλά με ανταγωνιστικούς όρους. Έχει υπολογιστεί ότι με τον τρόπο αυτό μπορεί να δημιουργηθούν μέχρι και 50.000 νέες θέσεις εργασίας για νέους Έλληνες ή άνεργους ναυτικούς.

Όπως έχει δηλώσει ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρος Βενιάμης, στο πλαίσιο του τελευταίου ναυτιλιακού συνεδρίου της «Ν»: «Στο σημείο αυτό θα αναφερθώ και σε ένα όραμα προσωπικό, που πιστεύω ότι το ασπάζεται και η ελληνική πολιτεία και πολλοί από εσάς, αυτό της αναβίωσης της ναυτοσύνης του λαού μας. Είμαστε ένα ναυτικό έθνος, με ιστορική παράδοση στη ναυτιλία και με τη θάλασσα μέσα στο αίμα μας. Όμως η ναυτοσύνη εξασθενεί και το ναυτικό επάγγελμα δεν αποτελεί επιλογή για τη μεγάλη πλειοψηφία των νέων, ακόμη και υπό τις δύσκολες συνθήκες ανεργίας που ταλαιπωρούν την κοινωνία μας».

Πηγή: naftemporiki.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ