Άνοιγμα της κρουαζιέρας αλλά... χωρίς κρουαζιερόπλοια!

Άνοιγμα της κρουαζιέρας αλλά... χωρίς κρουαζιερόπλοια!

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου εξηγεί στο Livetalks γιατί το αισιόδοξο σενάριο "μιλά" για Οκτώβριο

Μπορεί το Υπουργείο Τουρισμού να έδωσε το "πράσινο φως" για επανέναρξη της κρουαζιέρας, από τις αρχές Αυγούστου, και να συμπεριέλαβε και το λιμάνι του Ηρακλείου στους προορισμούς πρώτου ελλιμενισμού (Δείτε ΕΔΩ), ωστόσο αυτό ουδόλως σημαίνει πως την ερχόμενη εβδομάδα να καταπλεύσουν κρουαζιερόπλοια στην Κρήτη ή αλλού στην Ελλάδα. 

Το γιατί εξήγησε αναλυτικά, μιλώντας στο Livetalks, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, Μηνάς Παπαδάκης. Όπως υπογράμμισε για να ξεκινήσουν τα δρομολόγια κρουαζιέρας απαιτείται χρόνος και προετοιμασία, τόσο για τα πληρώματα, όσο για την επιβεβαίωση των κρατήσεων και των ταξιδιωτικών προγραμμάτων.

"Την θέλουμε φυσικά την κρουαζιέρα, καθώς το οικονομικό της αποτύπωμα στην Κρήτη είναι μεγάλο και αναγκαίο" τόνισε ο κ. Παπαδάκης, ωστόσο ανέφερε ότι το πιο αισιόδοξο σενάριο, στην παρούσα φάση, είναι να καταπλεύσουν κρουαζιερόπλοια στο νησί τον Οκτώβριο! 
"Προσδοκούμε ρεαλιστικά τον Οκτώβριο - Νοέμβριο  - Δεκέμβριο, δειλά κάποια κρουαζιερόπλοια αν δεν επιδεινωθεί η υπάρχουσα κατάσταση σε ότι έχει να κάνει με τον κορωνοϊό" ανέφερε και τόνισε ότι νωρίτερα μόνο άδειο μπορεί να καταπλεύσει στην Κρήτη ένα τέτοιο πλοίο!

Ο κ. Παπαδάκης αναφέρθηκε και στις εκτιμήσεις για την επόμενη χρονιά επισημαίνοντας ότι οι εταιρείες κάνουν μεταφορά των κρατήσεων, και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρχει μια πληρότητα αυτή τη στιγμή στο 60% κάτι που δημιουργεί αισιοδοξία, με την προϋπόθεση πάντα ότι δεν θα αλλάξει κάτι δραματικά σε σχέση με την πανδημία που πλήττει τον πλανήτη. 

Ακούστε αναλυτικά τα όσα ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ στο Livetalks: 

 

 

Μηνάς Παπαδάκης

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ