Ανοικτά τα σούπερ μάρκετ την Κυριακή των Βαΐων

Ανοικτά τα σούπερ μάρκετ την Κυριακή των Βαΐων

Η επιπλέον εργάσιμη ημέρα λειτουργίας των σούπερ μάρκετ, λίγες ημέρες πριν το Πάσχα όπου καταγράφεται παραδοσιακά αύξηση της κατανάλωσης, αναμένεται να εκτονώσει κάπως την κατάσταση

Ανοικτά θα παραμείνουν τα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ), την Κυριακή των Βαΐων με προαιρετικό διευρυμένο ωράριο λειτουργίας, αναφέρουν Κυβερνητικές πηγές στο capital.gr.

Η επιπλέον εργάσιμη ημέρα λειτουργίας των σούπερ μάρκετ, λίγες ημέρες πριν το Πάσχα όπου καταγράφεται παραδοσιακά αύξηση της κατανάλωσης, αναμένεται να εκτονώσει κάπως την κατάσταση και να μειώσει τις ουρές που παρατηρούνται έξω από τα σούπερ μάρκετ λόγω του ορίου που έχει επιβληθεί στον μέγιστο αριθμό καταναλωτών -1 άτομο ανά 25 τ.μ.- που επιτρέπεται να είναι εντός του καταστήματος. 

Όμως το μεγάλο πρόβλημα που έχουν να αντιμετωπίσουν αλυσίδες σούπερ μάρκετ και καταναλωτές είναι το τριήμερο του Πάσχα. Λόγω της μεταφοράς της υποχρεωτικής αργίας της 1ης Μαΐου την Τρίτη 4 Μαΐου, τα καταστήματα τροφίμων και ειδικότερα τα σούπερ μάρκετ θα παραμείνουν κλειστά για τρεις συνεχόμενες ημέρες. Κάτι που γίνεται για πρώτη φορά, όπως αναφέρουν πηγές της αγοράς. 

Αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εκτιμάται ότι θα προκαλέσει δύο προβλήματα. Αφ ενός αύξηση του αριθμού και της αναμονής των καταναλωτών που θα περιμένουν εκτός των σούπερ μάρκετ για να μπουν και να εξυπηρετηθούν προκειμένου να πάρουν προμήθειες για ένα τριήμερο.

Και αφ ετέρου έξτρα κόστος για τα σούπερ μάρκετ αφού όσα ευαλοίωτα προϊόντα, όπως κρέας, φρέσκα φρούτα - λαχανικά και γαλακτοκομικά, δεν πουληθούν μέχρι το Μεγάλο Σάββατο θα πρέπει να πεταχτούν, αναφέρουν οι ίδιες πηγές. 

Τα καταστήματα τροφίμων - σούπερ μάρκετ λειτουργούν από τη Δευτέρα έως και την Παρασκευή 08:00 - 20:30, το Σάββατο 08:00 - 20:00, αυτή την Κυριακή είναι κλειστά, ενώ δεν έχει ανακοινωθεί το ωράριο λειτουργίας τους για τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ