Από τις ιταλικές συμπληγάδες περνά η κρουαζιέρα στη Μεσόγειο

Ενισχυμένα τα μέτρα ελέγχου στα πλοία - Καμία ακύρωση στη χώρα μας

Στην Ιταλία, την «πρωτεύουσα» της κρουαζιέρας στη Μεσόγειο, έχουν εστιάσει όλοι οι όμιλοι κρουαζιέρας, αφού αν «κλείσει» η Βενετία και η Γένοβα, από πιθανή περαιτέρω εξάπλωση του νέου κοροναϊού στη γειτονική χώρα, θα αντιμετωπίσει ισχυρό ζήτημα ο κλάδος, αφού ήδη περισσότερα από 20 κρουαζιερόπλοια έχουν μείνει χωρίς δουλειά, εξαιτίας των μαζικών ακυρώσεων στην Ασία.

Μέχρι στιγμής ακυρώσεις δρομολογίων δεν έχουν αναφερθεί, αλλά δημιουργεί προβληματισμό το γεγονός ότι οι Αμερικανοί έχουν «ανάψει κόκκινο» στα ταξίδια προς το εξωτερικό αυτή την περίοδο. Οι πιο «αυστηροί» από όλους είναι οι Ισραηλινοί, οι οποίοι ζητούν να μην υπάρχει κανένας επιβάτης σε κρουαζιερόπλοιο που να έχει ταξιδέψει σε χώρα που έχει παρουσιαστεί κρούσμα για διάστημα 14 ημερών.

Σύμφωνα με τη Μαρία Δεληγιάννη, περιφερειακή εκπρόσωπο της CLIA στην Ανατολική Μεσόγειο: «Τα κρουαζιερόπλοια συνεχίζουν να λειτουργούν όπως συνήθως στα περισσότερα μέρη του κόσμου, αν και με ενισχυμένα μέτρα ελέγχου. Κάποιες εταιρείες έχουν πράγματι μεταφέρει τα πλοία τους σε άλλες γραμμές, κάτι το οποίο δείχνει την ετοιμότητα, εγρήγορση και προσαρμοστικότητα του κλάδου».

Πηγή: naftemporiki.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ