Απώλειες στη Wall με το βλέμμα στην ενίσχυση των αποδόσεων

Απώλειες στη Wall με το βλέμμα στην ενίσχυση των αποδόσεων

Οι αποδόσεις των ομολόγων έχουν περάσει σε ανοδική τροχιά μετά τις ανακοινώσεις νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve την προηγούμενη εβδομάδα που αναζωπύρωσαν τις εκτιμήσεις για μια πιθανή αύξηση των επιτοκίων στα τέλη του 2022.

Με αρνητικό πρόσημο κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street στις συναλλαγές της Τρίτης, με αρνητικό πρωταγωνιστή και πάλι τον κλάδο της τεχνολογίας, στο κλίμα επιφυλακτικότητας που διαμορφώνει η συνεχιζόμενη άνοδος στις αποδόσεις των ομολόγων και στις τιμές του πετρελαίου.

Οι αποδόσεις των ομολόγων έχουν περάσει σε ανοδική τροχιά μετά τις ανακοινώσεις νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve την προηγούμενη εβδομάδα που αναζωπύρωσαν τις εκτιμήσεις για μια πιθανή αύξηση των επιτοκίων στα τέλη του 2022. Η απόδοση στο 10ετές των ΗΠΑ κερδίζει σήμερα πάνω από 5 μονάδες βάσης στο 1,531%, σκαρφαλώνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο. 

Η άνοδος των αποδόσεων ασκεί πιέσεις στις τεχνολογικές μετοχές, ενώ μετοχές με μεγαλύτερη ευαισθησία στον οικονομικό κύκλο κερδίζουν έδαφος καθώς κλιμακώνονται οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό. Η άνοδος των αποδόσεων δίνει ώθηση και στον χρηματοοικονομικό κλάδο. 

 
 

Δείκτες – Στατιστικά 

Στο ταμπλό ο βιομηχανικός Dow Jones χάνει 288,05 μονάδες ή -0,80% στις 34.596,77 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 χάνει 53,95 μονάδες ή -1,21% στις 4.389,16 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq κατρακυλά 260,71 μονάδες ή -1,74% στις 14.709,26 μονάδες. 

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones μόλις δύο κινούνται με θετικό πρόσημο και 28 με αρνητικό. Τα μεγαλύτερα κέρδη σημειώνει η Chevron με άνοδο 1,09 δολ. ή σε ποσοστό 1,06% στα 104,06 δολ. και ακολουθεί η JPMorgan Chase στα 167,60 δολ. με άνοδο 0,37%.

 

Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι Salesforce.com (-2,05%), Microsoft (-2,03%) και η Walt Disney (-1,56%). 

Στο μεταξύ, οι επενδυτές παρακολουθούν και το ράλι των τιμών του πετρελαίου και τους φυσικού αερίου. Το Brent ξεπέρασε νωρίτερα σήμερα και το ψυχολογικό επίπεδο των 80 δολ. το βαρέλι, σκαρφαλώνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2018. Σε ανοδικό έδαφος κινείται και το αμερικανικό αργό στα 76 δολ. το βαρέλι περίπου. 
 
Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι τα αποθέματα χονδρικής σημείωσαν αύξηση 1,2% τον Αύγουστο, ενώ τα αποθέματα λιανικής κατέγραψαν οριακή άνοδο κατά 0,1%.

Παράλληλα, το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ αυξήθηκε 0,9% τον Αύγουστο και ανήλθε στα 87,6 δισ. δολ. όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου. 

Τέλος, το ράλι των τιμών στα ακίνητα συνεχίστηκε τον Ιούλιο, με τις τιμές των αμερικανικών κατοικιών να σημειώνουν άλμα 19,7% από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, σύμφωνα με τον δείκτη των S&P CoreLogic Case-Shiller. Πρόκειται για αύξηση -ρεκόρ στην ιστορία του δείκτη που μετρά πάνω από 30 χρόνια. Ο δείκτης για 20 μεγάλες μητροπολιτικές περιοχές εμφάνισε άνοδο 19,9% σε ετήσια βάση. 

Πηγή: capital.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ