Αποζημίωση ειδικού σκοπού: Ημέρα πληρωμών για τις αναστολές Μαρτίου

Αποζημίωση ειδικού σκοπού: Ημέρα πληρωμών για τις αναστολές Μαρτίου

Σήμερα (9/4) πρόκειται να καταβληθεί η αποζημίωση ειδικού σκοπού, ύψους έως και 534 ευρώ, σε 503.691 εργαζομένους, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τέθηκαν σε αναστολή τον Μάρτιο.

Το σχετικό κονδύλι ανέρχεται σε 249,5 εκατ. ευρώ. Όπως συνέβη και τους προηγούμενους μήνες, το ποσό καταβολής θα υπολογιστεί με βάση τις ημέρες αναστολής. Δηλαδή, για 30 μέρες αναστολής ο εργαζόμενος σε αναστολή θα λάβει 534 ευρώ, ήτοι 17,8 ευρώ ανά ημέρα.

O εργαζόμενοι που παρέμειναν έως το τέλος του Μαρτίου σε αναστολή σύμβασης θα λάβουν ολόκληρο το ποσό των 534 ευρώ. Αντίθετα, όσοι ξεκίνησαν την εργασία τους το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου, όπως είναι οι εργαζόμενοι σε κομμωτήρια και ινστιτούτα περιποίησης, θα λάβουν μικρότερο ποσό κατ’ αναλογία.

Σημειώνεται πως ο Μάρτιος είναι ο πρώτος μήνας, εντός του οποίου ισχύει «κόφτης» τζίρου για τις αναστολές συμβάσεων. Χωρίς «κόφτη» τζίρου δηλώνουν κανονικά αναστολές εργαζόμενών τους επιχειρήσεις οι οποίες:

ξεκίνησαν να λειτουργούν μετά τον Ιανουάριο του 2018

δεν ήταν υποκείμενες σε ΦΠΑ από 1 Απριλίου 2019 έως 31 Δεκεμβρίου 2020 (π.χ. επιχειρήσεις της ιδιωτικής εκπαίδευσης)

άνοιξαν υποκατάστημα μετά τον Απρίλη του 2019

Για όλες αυτές τις επιχειρήσεις αρκεί ο ΚΑΔ τους να συμπεριλαμβάνεται στην λίστα των πληττόμενων ΚΑΔ, που καταρτίζει το υπουργείο Οικονομικών.

Παράλληλα, σήμερα θα καταβληθεί ποσό 857.217 ευρώ για πληρωμή αποζημίωσης ειδικού σκοπού σε 2.175 δικαιούχους για αναστολές συμβάσεων εργασίας για τους μήνες Δεκέμβριο 2020, Ιανουάριο 2021 και Φεβρουάριο 2021.

Πηγή: reporter.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ