Αυξήθηκαν κατά 31.000 οι «υπερπλούσιοι» του πλανήτη

Αυξήθηκαν κατά 31.000 οι «υπερπλούσιοι» του πλανήτη

Εκτός από τους «υπερπλούσιους» αυξήθηκαν επίσης και εκείνοι με τις μικρότερες περιουσίες.

Περισσότεροι από 31.000 άνθρωποι προσχώρησαν στις τάξεις των «υπερπλουσίων» πέρσι, καθώς οι περιουσίες των ήδη πολύ πλούσιων επωφελήθηκαν από την άνοδο των παγκόσμιων χρηματιστηριακών αγορών και τις αυξημένες τιμές των ακινήτων.

Ο αριθμός των ανθρώπων με τεράστια περιουσία (UHNWIs) - με περιουσιακά στοιχεία άνω των 30 εκατομμυρίων δολαρίων - αυξήθηκε κατά 6% πέρσι σε 513.244, σύμφωνα με μία έκθεση των συμβούλων ακινήτων Knight Frank. Αυτό σημαίναι ότι ο πληθυσμός των «υπερπλουσίων» σε όλο τον κόσμο υπερβαίνει τον πληθυσμό της Ισλανδίας, της Μάλτας ή του Μπελίζ.

Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, ο πληθυσμός των ανθρώπων αυτών αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω κατά 27% έως το 2014 (στις 650.000), καθώς δημιουργούνται διαρκώς τεράστιες περιουσίες στην Ινδία, την Αίγυπτο, το Βιετνάμ, την Κίνα και την Ινδονησία.

Εκτός από τους «υπερπλούσιους» αυξήθηκαν επίσης και εκείνοι με τις μικρότερες περιουσίες. Σήμερα υπάρχουν 50 εκατομμύρια εκατομμυριούχοι σε όλο τον πλανήτη, από 46.9 εκατομμύρια το 2019 – περισσότεροι από τον συνολικό πληθυσμό της Ισπανίας.

Βάσει της ετήσιας έκθεσης των Knight Frank, αν και το 2019 υπήρξε μία «ταραχώδης χρονιά» για πολλούς επενδυτές, οι περισσότεροι από τους «υπερπλούσιους» ανέφεραν ότι είχαν μία «καλή σοδειά» για τις προσωπικές περιουσίες τους.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ