Βαρόμετρο για την πορεία του τουρισμού η πτητική δραστηριότητα της AEGEAN

Βαρόμετρο για την πορεία του τουρισμού η πτητική δραστηριότητα της AEGEAN

Διπλάσιες οι πτήσεις του εξωτερικού μέχρι τα τέλη του μήνα – Συγκρατημένα ενθαρρυντικές οι ενδείξεις από τις κρατήσεις

Προοδευτικά αποκαθίστανται οι τουριστικές ροές, όπως προκύπτει από τη δραστηριότητα της AEGEAN, σε μια περίοδο ορόσημο λόγω της έναρξης του τουρισμού. Η πτητική δραστηριότητα της αεροπορικής εταιρείας το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναδεικνύεται σε βαρόμετρο της πορείας ανάκαμψης του ελληνικού τουρισμού μετά την άρση των περιορισμών.

Πιο συγκεκριμένα, από σήμερα και μέχρι τα τέλη Μαΐου οι πτήσεις εξωτερικού σε καθημερινή βάση διπλασιάζονται, σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες και μέχρι τα μέσα Ιουνίου αναμένεται να τριπλασιαστούν. Παράλληλα, οι πρώτες πτήσεις charter της AEGEAN για λογαριασμό μεγάλων τουριστικών πρακτόρων του εξωτερικού προσγειώνονται στα αεροδρόμια του Ηρακλείου και της Ρόδου. Εξάλλου, η AEGEAN στηρίζοντας τον ελληνικό τουρισμό, έχει σχεδιάσει για τη φετινή χρονιά ένα δίκτυο με περισσότερες από 100 απευθείας πτήσεις προς τις 7 περιφερειακές της βάσεις, οι οποίες σε συνδυασμό με την έντονη δραστηριότητα του κόμβου της Αθήνας εξασφαλίζουν τη διασύνδεση ολόκληρης της χώρας με το εξωτερικό, με περισσότερες από 250 πτήσεις καθημερινά για το φετινό καλοκαίρι.

Μάλιστα, τις προηγούμενες ημέρες, προβλέποντας τις τάσεις της περιόδου δημοσίευσε στα συστήματα κρατήσεων επιπλέον τακτικές απευθείας πτήσεις από και προς το Ηράκλειο, τη Ρόδο, τη Λάρνακα και τη Μύκονο που αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές Ιουλίου.

Aegean

Συγκρατημένα ενθαρρυντικές οι πρώτες ενδείξεις από τις κρατήσεις

Οι πρώτες ενδείξεις από τις κρατήσεις θεωρούνται συγκρατημένα ενθαρρυντικές. Το τελευταίο δεκαπενθήμερο διαφαίνεται αυξημένο ενδιαφέρον με το πρώτο κύμα των ταξιδιών να πραγματοποιείται, πιθανότατα, από τα μέσα του Ιουνίου και μετά. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι παρατηρείται σταδιακή αύξηση των κρατήσεων προς νησιωτικούς προορισμούς από χώρες όπως η Γαλλία, η Γερμανία και η Ελβετία και ταυτόχρονα μια αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος για τους city break προορισμούς της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Ειδικά για την Αθήνα ο σχεδιασμός προβλέπει:

  • σταδιακή αύξηση των προορισμών που εξυπηρετούνται σε περισσότερους από 50
  • επαναφορά της απευθείας σύνδεσης από και προς σημαντικούς προορισμούς του εξωτερικού όπως το Ελσίνκι, η Λισαβόνα,  Βιέννη, η Πράγα, ήδη από την ερχόμενη εβδομάδα, αλλά και άλλων πόλεων του εξωτερικού όπως το Δουβλίνο, η Βενετία, η Μπολόνια και η Βουδαπέστη στο πρώτο μισό του Ιουνίου
  • ενίσχυση των εβδομαδιαίων πτήσεων από αυτό το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Μαΐου στους κλασικούς προορισμούς, όπως οι Βρυξέλες, το Παρίσι, το Λονδίνο, το Μόναχο, η Φρανκφούρτη και η Ζυρίχη.

Για τη Θεσσαλονίκη προβλέπεται:

  • σταδιακή αύξηση των δρομολογίων προς τη Φρανκφούρτη, το Μόναχο, το Ντίσελντορφ, τη Στουτγάρδη  αλλά και τη Λάρνακα της Κύπρου, ενώ
  • από τις αρχές Ιουνίου ξεκινούν 5 νέα δρομολόγια για το Λονδίνο, τις Βρυξέλες,  τη Ζυρίχη, το Αμβούργο και το Βερολίνο.

Απευθείας διεθνείς πτήσεις στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου

Από αυτήν την εβδομάδα ξεκινούν οι απευθείας πτήσεις από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου προς τη Φρανκφούρτη, το Μόναχο, το Παρίσι και τη Στουργάρδη και εντάσσονται δύο νέα απευθείας δρομολόγια προς το Λονδίνο και τη Βαρσοβία. Στους σχεδιασμούς της AEGEAN βρίσκεται και η περαιτέρω ενίσχυση της διεθνούς δραστηριότητας του αεροδρομίου Ηρακλείου με απευθείας πτήσεις τις επόμενες εβδομάδες προς την Ελβετία, τη Λυών και το Μπορντό της Γαλλίας, αλλά και με πτήσεις charter προς την Πολωνία και χώρες της Βαλτικής.

 Αντίστοιχα, από και προς τη Ρόδο ξεκινούν τέσσερις βασικές συνδέσεις προς το Μόναχο, τη Φρανκφούρτη, τη Ζυρίχη και το Παρίσι, όπως επίσης και πτήσεις charter.

Στόχος της AEGEAN που παραμένει σε διαρκή ετοιμότητα για τις αναγκαίες προσαρμογές του δικτύου της ανάλογα με τη ζήτηση, είναι η επένδυση στην επέκταση της τουριστικής περιόδου, διατηρώντας τακτικές και ναυλωμένες πτήσεις προς τις περιφερειακές βάσεις της, όπως το Ηράκλειο και η Ρόδος, ακόμη και μετά το τέλος της τουριστικής σεζόν, μέχρι τον Νοέμβριο του 2021.

Η τουριστική προβολή στο εξωτερικό

Πριν από λίγες ημέρες, εξάλλου, η AEGEAN και ο ΕΟΤ ανακοίνωσαν από κοινού την τέταρτη κατά σειρά διαφημιστική καμπάνια «Sunshine Discount» με στόχο τουριστική προβολή της χώρας στο εξωτερικό. Στη διάρκεια της παρουσίασης, η Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων της AEGEAN κ. Μαρίνα Σπυριδάκη, είχε επισημαίνει ότι «στην επανεκκίνηση του τουρισμού είναι σημαντικό να μπορέσουμε, όλοι μαζί και συντονισμένα να επικοινωνήσουμε ένα δυνατό και ενιαίο μήνυμα που θα κερδίσει τον επισκέπτη και με υπευθυνότητα θα τον φέρει στη χώρα μας. Μαζί με τον ΕΟΤ, έχουμε ήδη πετύχει πολλά τα προηγούμενα χρόνια και μπορούμε να κερδίσουμε και τη φετινή χρονιά στην προτίμηση των επισκεπτών. 

Ο ήλιος, η ζέστη και το μοναδικό κλίμα της χώρας μας, αποτελούν τον καταλύτη που βελτιώνει τις εμπειρίες για κάθε επισκέπτη και εμείς προσφέρουμε το κίνητρο για να τις απολαύσουν. Μετά την παρατεταμένη παραμονή στο σπίτι τους τελευταίους μήνες, όλα είναι πιο όμορφα κάτω από τον ελληνικό ήλιο. Έχουμε την ετοιμότητα, την αισιοδοξία και την προσμονή για το φετινό καλοκαίρι, για να ταξιδέψουμε όλους ξανά στα μέρη που αγαπάνε». 

Για τις πτήσεις του εσωτερικού τα Tuesday deals

Όσον αφορά στις πτήσεις του εσωτερικού η AEGEAN παρέχει τα Tuesday deals, με μια νέα προσφορά κάθε Τρίτη για όλους όσοι επιθυμούν να την αξιοποιήσουν. Αυτή την εβδομάδα προσφέρονται 100.000 θέσεις εσωτερικού από 19 ευρώ.

Οι κρατήσεις θα γίνονται μέχρι τις 17/05/2021 για πτήσεις που θα πραγματοποιηθούν από την 01/06/2021 έως και 31/10/2021.

Διαβάστε επίσης:

Sunshine Discount: ΕΟΤ και AEGEAN ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ