Deloitte: Ανοίγοντας "δρόμους" από την Κρήτη σε ένα πολυεθνικό περιβάλλον

Deloitte: Ανοίγοντας "δρόμους" από την Κρήτη σε ένα πολυεθνικό περιβάλλον

Ευκαιρίες σταδιοδρομίας για νέους επιστήμονες αλλά και ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας

Μπορεί η πανδημία να άνοιξε και στην χώρα μας διάπλατα την συζήτηση για την ψηφιακή εποχή, κυρίως στον τομέα της οικονομίας και  του επιχειρείν  και να δημιούργησε νέα δεδομένα, κυρίως στο κομμάτι του ανθρώπινου παράγοντα, ωστόσο κάποιοι δεν αιφνιδιάστηκαν. Κι αυτό γιατί είχαν διαβλέψει από πολύ νωρίς την νέα  "κανονικότητα" αλλά και τις δυνατότητες που προσφέρονται!

Με αφορμή το 1o Virtual Career Day που πραγματοποίησε η Deloitte στα γραφεία της στο Ηράκλειο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Deloitte Ελλάδος, κ. Δημήτρης Κουτσόπουλος, μίλησε στο Cretalive για το μοντέλο της αποκεντρωμένης εργασίας ή smart working που εφαρμόζει η εταιρεία, το οποίο αναδείχθηκε και λειτούργησε ως νέο μοντέλο εργασίας από πριν αλλά και κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Όπως επεσήμανε "τo smart working βασίζεται στην αξιοποίηση των ικανοτήτων ενός στελεχιακού δυναμικού ευέλικτου και διαφοροποιημένου και σε μια διαφορετική λογική οργάνωσης της εργασίας, που καθορίζεται από τα νέα τεχνολογικά δεδομένα, αλλά και μια νέα έννοια του χώρου εργασίας, που μπορεί να είναι τόσο φυσικός όσο και ψηφιακός ή υβριδικός".

Ο ίδιος αναφέρθηκε στην σημασία που δίνει η Deloitte στις ικανότητες και τα ταλέντα της νέας ψηφιακής γενιάς που βρίσκεται παντού στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας την πεποίθησή όλων στην εταιρεία ότι ο δρόμος προς το μέλλον περνά μέσα από την υιοθέτηση ενός νέου μοντέλου εργασίας με έμφαση στην αποκέντρωση και την τεχνολογία.
«Η παρουσία μας στο Ηράκλειο, αλλά και η δημιουργία των γραφείων της Deloitte σε 4 πόλεις της Ελλάδας, από το βορρά μέχρι το νότο, σηματοδοτεί επίσης τη βαθιά πεποίθησή μας ότι οι επιχειρήσεις οφείλουν να αξιοποιούν τα νέα ταλέντα εκεί που βρίσκονται και να δίνουν τη δυνατότητα στους νέους ανθρώπους, που έχουν την όρεξη και τις ικανότητες, να εργαστούν σε σύγχρονες εργασιακές συνθήκες και να σταδιοδρομήσουν στον τόπο καταγωγής τους, όπου κι αν αυτός βρίσκεται, χτίζοντας την καριέρα τους σε ένα δυναμικό, πολυεθνικό περιβάλλον που προσφέρει δυνατότητες συνεχούς εκπαίδευσης, επαγγελματικής εξέλιξης και ανάπτυξης δεξιοτήτων όπως αυτό που προσφέρει η Deloitte».

Δείτε αναλυτικά τα όσα είπε στο Cretalive o κ. Κουτσόπουλος:
 Να σημειωθεί ότι σε αυτό το Virtual Career Day της Deloitte στο νησί, φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης και πολλοί ακόμη ενδιαφερόμενοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τα στελέχη της εταιρείας, κάνοντας το πρώτο βήμα για την είσοδό τους στην αγορά εργασίας και μάλιστα σε πολυεθνικό περιβάλλον, χωρίς να χρειάζεται να φύγουν από τον τόπο τους.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας αυτής, οι μελλοντικοί επαγγελματίες ενημερώθηκαν διεξοδικά για τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην αγορά εργασίας, ενώ γνώρισαν την κουλτούρα και τις υπηρεσίες της Deloitte και έλαβαν χρήσιμη πληροφόρηση για τους τρόπους προετοιμασίας για την είσοδό τους στον επαγγελματικό στίβο. Μάλιστα, οι ενδιαφερόμενοι είχαν τη δυνατότητα να βιώσουν την εμπειρία της διαδικασίας recruitment μιας μεγάλης πολυεθνικής εταιρείας, περνώντας από συνέντευξη εργασίας, ενώ πολλοί ακόμη απέστειλαν το βιογραφικό τους σημείωμα στα στελέχη της Deloitte προς αξιολόγηση.

Παράλληλα, στα γραφεία της εταιρείας στο Ηράκλειο, που σήμερα απασχολεί περισσότερα από 20 άτομα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση γνωριμίας του Διευθύνοντος Συμβούλου της Deloitte Ελλάδος, κ. Δημήτρη Κουτσόπουλου και στελεχών της Διοίκησης της εταιρείας με θεσμικούς φορείς και εκπροσώπους των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της πόλης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία συμμετείχε και ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, παρουσιάστηκαν τα σχέδια της Deloitte για την περαιτέρω ανάπτυξη των γραφείων της στο Ηράκλειο και πώς αυτό θα συμβάλλει στην ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας, ενώ σημείο εστίασης ήταν οι ευκαιρίες επαγγελματικής εξέλιξης και σταδιοδρομίας των νέων επιστημόνων που κατοικούν στην Κρήτη, με σκοπό να παραμείνουν στον τόπο τους, ενισχύοντας την προσπάθεια του brain regain.

Deloitte

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ