Διπλασίασε τα κέρδη της μέσα ένα χρόνο η Amazon

Διπλασίασε τα κέρδη της μέσα ένα χρόνο η Amazon

Εξαιτίας του κορωνοϊού

O διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Jeff Bezos υποσχέθηκε να δαπανήσει όλα τα πρόσθετα κέρδη της εταιρείας του, που ήρθαν εξαιτίας μιας τεράστιας ώθησης στις πωλήσεις που σχετίζονται με την πανδημία COVID-19, αλλά δεν περίμενε τις πωλήσεις να αυξηθούν τόσο γρήγορα όσο έκαναν.

Η Amazon ανέφερε κέρδη δευτέρου τριμήνου 5,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ή 10,30 δολάρια ανά μετοχή, την Πέμπτη, ποσό σχεδόν διπλασιασμένο από τα 5,22 δολάρια ανά μετοχή, που είχε ανακοινώσει για το ίδιο διάστημα πριν από ένα χρόνο, εν μέσω μιας τεράστιας ώθησης στα έσοδα. Η Amazon ανέφερε πωλήσεις 88,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανεβασμένες κατά 40%, από τα 63,4 δισεκατομμύρια δολάρια ένα χρόνο πριν και πολύ καλύτερα από την πρόβλεψη της Amazon για πωλήσεις μεταξύ 75 - 81 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι αναλυτές κατά μέσο όρο είχαν προβλέψει κέρδη 1,48 δολαρίων ανά μετοχή σε πωλήσεις 81,45 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πριν από τρεις μήνες, ο Bezos είπε ότι αναμένεται να δαπανήσει δισεκατομμύρια δολάρια που προέρχονται από φρέσκα λειτουργικά κέρδη, τα οποία κατέκλυσαν τα ταμεία της εταιρείας εξαιτίας της καραντίνας που ώθησε τους Αμερικανούς και όχι μόνο να τα παραγγέλνουν όλα online και τις εταιρείες να ξοδεύουν περισσότερα στο cloud computing για να υποστηρίξουν τους εργαζομένους που δούλευαν από το σπίτι. "Αν είστε ένας ιδιοκτήτης μετοχών στην Amazon, μπορεί να θέλετε προετοιμαστείτε, γιατί δεν κάνουμε μικρές σκέψεις", είπε ο Bezos τον Μάιο.

Ωστόσο, οι μέτοχοι δεν το έσκασαν. Η μετοχή της Amazon συνέχισε να τρέχει σε επίπεδα ρεκόρ, κερδίζοντας πάνω από 24% τους τελευταίους τρεις μήνες και ωθώντας την κεφαλαιοποίηση αγοράς της εταιρείας υψηλότερα από 1,5 τρισεκατομμύριο δολάρια

Πηγή: capital.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ