Δραματική η κατάσταση στις αερομεταφορές

Δραματική η κατάσταση στις αερομεταφορές

Ευέλικτες μορφές στην επίγεια εξυπηρέτηση

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει οδηγήσει τον κλάδο των αερομεταφορών στην πιο μεγάλη κρίση της ιστορίας του. Το κόστος από τη δραματική μείωση των πτήσεων έχει προκαλέσει ανυπολόγιστη ζημιά στις αεροπορικές εταιρείες, τις εταιρείες επίγειας εξυπηρέτησης, αλλά και σε όλες τις εμπλεκόμενες με τον χώρο επιχειρήσεις.

 Ήδη οι εταιρείες επίγειας εξυπηρέτησης Goldair, Swissport και SkyServ, έπειτα από τη μείωση έργου πλέον του 90%, προχώρησαν στην υιοθέτηση ευέλικτων μορφών εργασίας, κάνοντας χρήση της σχετικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ότι η KLM, όπως ανακοίνωσε χθες, θα ξεκινήσει το θερινό πρόγραμμα σε ένα σημαντικά περιορισμένο δίκτυο, περικόπτοντας το 90% των πτήσεών της. 

 Συγκεκριμένα, από τις 29 Μαρτίου έως και τις 3 Μαΐου η εταιρεία προγραμματίζει να πετάξει σε 25 διηπειρωτικούς προορισμούς και 32 ευρωπαϊκούς. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η KLM θα πετά σύμφωνα με ένα ειδικά προσαρμοσμένο πρόγραμμα, το οποίο αποτελεί περίπου το 10% του κανονικού αριθμού πτήσεων.

Πηγή: naftemporiki.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ