Δράσεις για το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας στο πρόγραμμα του Enterprise Greece

Δράσεις για το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας στο πρόγραμμα του Enterprise Greece

Η Enterprise Greece, ανακοίνωσε την έναρξη του προγράμματος μέσω διαδικτυακής ενημερωτικής εκδήλωσης τον περασμένο Νοέμβριο

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος του προγράμματος «Thriving in the Storm», το οποίο συνδιοργάνωσε η Enterprise Greece με τον oργανισμό US-MAC (U.S. Market Access Center).

Ο οργανισμός US-MAC δραστηριοποιείται από το 1995, παρέχοντας σε εταιρείες τεχνολογίας, γρήγορη κι επιτυχημένη πρόσβαση στην παγκόσμια αγορά, µέσω της Silicon Valley (www.usmarketaccess.com).

Tο πρόγραμμα σηματοδοτεί τη στρατηγική επιλογή της Enterprise Greece να προχωρήσει στην ανάπτυξη στοχευμένων εργαλείων υποστήριξης της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων του κλάδου των νέων τεχνολογιών. Αυτή είναι η πρώτη ενέργεια της Enterprise Greece, η οποία αξιοποιεί την τεχνογνωσία της αγοράς των ΗΠΑ και ειδικότερα της Silicon Valley, ώστε να καθοδηγήσει και συμβουλεύσει τις επιχειρήσεις του κλάδου με απώτερο στόχο την πρόσβασή τους σε διεθνείς αγορές.

Η Enterprise Greece, ανακοίνωσε την έναρξη του προγράμματος μέσω διαδικτυακής ενημερωτικής εκδήλωσης τον περασμένο Νοέμβριο, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 190 εταιρείες τεχνολογίας και φορείς του οικοσυστήματος. Κατόπιν αξιολόγησης  από εξειδικευμένους συνεργάτες του οργανισμού US-MAC, επιλέχθηκαν 12 εταιρείες, οι οποίες είναι: InAccel, Clio Muse , e-satisfaction, Exit Bee, JADBio - Gnosis Data Analysis, Logismos, Information Systems, Nimbata, Owiwi, Siepen, Prisma Electronics, Tekmon και Telenavis.

Οι παραπάνω εταιρείες συμμετείχαν σε ένα ταχύρρυθμο πρόγραμμα που ολοκληρώθηκε  τον Δεκέμβριο του 2020. Μέσω αυτού, είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το οικοσύστημα της Silicon Valley και να ενημερωθούν για στρατηγικές και εργαλεία που θα εξασφαλίσουν επιτυχημένη διείσδυση  των προϊόντων/υπηρεσιών τους σε παγκόσμια κλίμακα. 

Μετά την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος, η Enterprise Greece σε συνεργασία με τον Οργανισμό US-MAC, διοργάνωσε πριν από λίγες ημέρες διαδικτυακή συζήτηση με τις συμμετέχουσες εταιρείες, ώστε να μοιραστούν τις εντυπώσεις και εμπειρίες τους από το πρόγραμμα, αλλά και να εκφράσουν τις προτάσεις τους για άλλα εργαλεία και υπηρεσίες εξωστρέφειας. Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με την «ψηφιακή» απονομή των πιστοποιητικών ολοκλήρωσης του πρώτου κύκλου.

Πηγή: naftemporiki.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ