Εν αναμονή έγκρισης των Βρυξελλών για τη διάσωση της Ιταλικης τράπεζας Bari

Η Ρώμη αποφάσισε να παρέμβει για τη διάσωση της Banca Popolare di Bari SCpa, καθώς η κακοδιαχείριση και το «βουνό» κόκκινων δανείων οδήγησαν το ιταλικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα στο χείλος της κατάρρευσης

Στην εκτίμηση ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα δώσει το «πράσινο φως» στην κρατική διάσωση ακόμη μιας ιταλικής τράπεζας προέβη υψηλόβαθμο στέλεχος της ιταλικής κυβέρνησης συνασπισμού.

Η Ρώμη αποφάσισε να παρέμβει για τη διάσωση της Banca Popolare di Bari SCpa, καθώς η κακοδιαχείριση και το «βουνό» κόκκινων δανείων οδήγησαν το ιταλικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα στο χείλος της κατάρρευσης, όπως δήλωσε στο BBG ο υφυπουργός Οικονομικών, Πιερ Πάολο Μπαρέτα, σε συνέντευξή του στο Bloomerg.

«Ο διάλογος με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι συνεχής», πρόσθεσε ο κ. Μπαρέτα. «Δεν βλέπω να υπάρχουν διαφωνίες, αλλά συνεργασία. Εάν υπάρξουν τυχόν παρατηρήσεις(από την πλευρά της Κομισιόν), φυσικά και θα τις λάβουμε υπόψη», πρόσθεσε ο κ. Μπαρέτα.

Η κεντρική τράπεζα της Ιταλίας έθεσε την Παρασκευή την τράπεζα Bari σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης και ο πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, αποφάσισε τη σύσταση μιας κρατικής επενδυτικής τράπεζας για τη στήριξη του ιταλικού Νότου. Ο πρωθυπουργός Κόντε εξέδωσε διάταγμα για ένεση ρευστότητας έως και 900 εκατ. ευρώ στην κρατική Banca del Mezzogiorno-Mediocredito Centrale(MCC).

H MCC μαζί με το διατραπεζικό ταμείο FITD και πιθανούς επενδυτές θα συμμετάσχουν στην αναδιάρθρωση της Bari.

naftemporiki.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ