Έναρξη εργασιών για τη θεσμοθέτηση του προσωπικού βοηθού

Έναρξη εργασιών για τη θεσμοθέτηση του προσωπικού βοηθού

Έπιασε δουλειά η ομάδα εργασίας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου, στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, παρουσία της υφυπουργού Εργασίας, αρμόδιας για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνας Μιχαηλίδου, η πρώτη συνεδρίαση της ομάδας εργασίας, με σκοπό την επεξεργασία και την υποβολή προτάσεων για τη θεσμοθέτηση προσωπικού βοηθού για τα άτομα με αναπηρία. Στην ομάδα εργασίας συμμετέχουν ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργος Σταμάτης, έμπειρα στελέχη της δημόσιας διοίκησης, μέλη της επιστημονικής κοινότητας, εκπρόσωποι της Κοινωνίας των Πολιτών, εκπρόσωπος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.), κ.ά.

Στόχος της ομάδας εργασίας είναι να εξετάσει τους όρους και τις προϋποθέσεις, υπό τις οποίες ο θεσμός του προσωπικού βοηθού, που έχει συμβάλει τις τελευταίες δεκαετίες στην αξιοπρεπή διαβίωση χιλιάδων ανθρώπων με αναπηρία, μπορεί να αποτελέσει μία θετική πρόκληση και για τη χώρα μας, στο πλαίσιο της ανεξάρτητης διαβίωσης και της πολιτικής αποϊδρυματοποίησης. Το πόρισμα της ομάδας εργασίας θα παραδοθεί εντός τεσσάρων μηνών στην υφυπουργό Εργασίας.

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε, κατά την έναρξη της συνεδρίασης, η κ. Μιχαηλίδου ανέφερε, μεταξύ άλλων: "Ο προσωπικός βοηθός είναι ένα από τα σπουδαιότερα βήματα για την επίτευξη της ανεξάρτητης διαβίωσης, διεθνώς. Γι' αυτό, καλώ όλες και όλους εσάς που συμμετέχετε στην ομάδα εργασίας να εργαστείτε στην κατεύθυνση διαμόρφωσης συγκεκριμένων και εφαρμόσιμων προτάσεων για την ένταξη του θεσμού του προσωπικού βοηθού στην ελληνική πραγματικότητα και καθημερινότητα, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και τη χάραξη μίας αυτεξούσιας πορείας για τους συνανθρώπους μας με αναπηρία. Το οφείλουμε απέναντι στους συμπολίτες μας που διεκδικούν το δικαίωμα να ζήσουν τη ζωή τους με βάση τις επιλογές τους, ως ενεργά μέλη της κοινωνίας, στην οποία επιθυμούν να προσφέρουν, αλλά και να μοιραστούν τους καρπούς των συλλογικών προσπαθειών όλων μας".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ