Επίδομα 534 ευρώ: Τελευταία ευκαιρία για τις δηλώσεις Αυγούστου

Επίδομα 534 ευρώ: Τελευταία ευκαιρία για τις δηλώσεις Αυγούστου

Οι προθεσμίες για εργοδότες και εργαζόμενους


Έως την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να υποβάλουν οι εργοδότες τις δηλώσεις των αναστολών συμβάσεων εργασίας και «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑΣ» στο σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ». Παράλληλα, οι εργαζόμενοι έχουν προθεσμία έως την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου για την υποβολή των δικών τους υπεύθυνων δηλώσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, προκειμένου να λάβουν το επίδομα των 534 ευρώ.

Επιχειρήσεις - Εργοδότες

Οι επιχειρήσεις που ανήκουν στους κλάδους του επισιτισμού, του τουρισμού, των μεταφορών, του πολιτισμού, του αθλητισμού και κάθε άλλου κλάδου που δέχθηκε πλήγμα από την εξάπλωση του κορονοϊού βάσει ΚΑΔ, υποβάλλουν υπεύθυνες δηλώσεις αναστολής για τους εργαζόμενους που έθεσαν σε αναστολή τον Αύγουστο.

Οι εργοδότες που ενέταξαν μισθωτούς στο πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» τον Αύγουστο, έχουν περιθώριο έως την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου για να υποβάλλουν την δήλωση της Β' Φάσης στην ΕΡΓΑΝΗ, προκειμένου να πληρωθούν οι εργαζόμενοι από το κράτος την αποζημίωση βραχυχρόνιας εργασίας, δηλαδή το 60% του μισθού που έχασαν εξαιτίας του μειωμένου ωραρίου. Οι δηλώσεις της Α' Φάσης για τον μήνα Σεπτέμβριο συνεχίζονται έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Εργαζόμενοι


Παράλληλα, οι εργαζόμενοι που μπήκαν σε αναστολή τον Αύγουστο μπορούν να υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση στην πλατφόρμα του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων έως και την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, μετά τη δήλωση της αναστολής της σύμβασης εργασίας από τον εργοδότη τους. Έτσι θα μπορέσουν να λάβουν την Αποζημίωση Ειδικού Σκοπού ύψους 534 ευρώ. 

Εργαζόμενοι με δικαίωμα επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις εποχικών ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων ή τουριστικών λεωφορείων υποβάλλουν μονομερή υπεύθυνη δήλωση στην ίδια ηλεκτρονική πλατφόρμα έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ