Επιδοτήσεις - Πρόγραμμα «Γέφυρα»: Όλες οι προθεσμίες

Περιθώριο 48 ωρών για υπαγωγή στο πρόγραμμα επιδότησης δόσης δανείου


Εκπνέει μέσα στα επόμενα 24ωρα η προθεσμία για την τρίτη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής, το πρόγραμμα «Γέφυρα» αλλά και τη δήλωση των ξεχασμένων τετραγωνικών στους δήμους. 

Συγκεκριμένα, η προθεσμία για την επιστρεπτέα προκαταβολή λήγει σήμερα.

-Έως την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου οι προθεσμίες για το πρόγραμμα «Γέφυρα» και την τακτοποίηση αυθαιρέτων και τη δήλωση τετραγωνικών στους Δήμους.

Και στις τρεις πλατφόρμες παρατηρείται αυξημένη κίνηση τα τελευταία 24ωρα.

Το πρόγραμμα, το οποίο σχεδιάστηκε για να ενισχύσει τα νοικοκυριά τα οποία επλήγησαν από την πανδημία, προσφέρει εννιάμηνη επιδότηση, η οποία καθορίζεται κλιμακωτά λαμβανομένων υπόψη αντικειμενικών κριτήριων, όπως τα εισοδήματα και το ύψος της περιουσίας, κινητής και ακίνητης. Μέχρι σήμερα οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί ξεπερνούν τις 105.000, ενώ σημαντικά υψηλός είναι ο αριθμός εκείνων που έχουν επισκεφτεί την πλατφόρμα και έχουν ξεκινήσει τις σχετικές διαδικασίες.

Στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα που έλαβαν οικονομική ενίσχυση ή μειώθηκε το εισόδημά τους, ελεύθεροι επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις που έλαβαν οικονομική ενίσχυση ή μειώθηκαν τα έσοδά τους, εταίροι προσωπικών ή κεφαλαιουχικών εταιρειών των οποίων η λειτουργία έχει ανασταλεί υποχρεωτικά ή/και έχουν λάβει ενίσχυση, άνεργοι ή μακροχρόνια άνεργοι στους οποίους παρασχέθηκε οικονομική ενίσχυση, δικαιούχοι που έλαβαν ενίσχυση με τη μορφή της επιστρεπτέας προκαταβολής, φυσικά πρόσωπα που εντάσσονται στον μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» και ιδιοκτήτες ακινήτων που έλαβαν μειωμένο μίσθωμα. Προϋπόθεση για την ένταξη στο πρόγραμμα είναι για τους ενδιαφερομένους να συναινέσουν στην άρση του φορολογικού και τραπεζικού τους απορρήτου.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020 στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΓΔΙΧ. Οι πρώτες καταβολές της επιδότησης από το Δημόσιο προς τις τράπεζες εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν για εξυπηρετούμενα δάνεια εντός του Οκτωβρίου.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ