Επιχειρήσεις που άκμασαν στον καιρό της πανδημίας

Η κρίση του νέου κορωνοϊού φέρνει την οικονομία στα όριά της. Όμως κάποιες επιχειρήσεις είδαν τις δουλειές τους να πολλαπλασιάζονται, λόγω του αντικειμένου τους.

Η κρίση του νέου κορωνοϊού ανάγκασε πολλές επιχειρήσεις να κλείσουν, ενώ η παγκόσμια οικονομία βιώνει πρωτοφανή ύφεση.

Όμως για κάποιες εταιρείες η υγειονομική κρίση ήταν πραγματικά μια ευκαιρία. Η Phacil, μια γαλλική σταρτάπ, είναι μία εξ αυτών.

Πρόκειται για μια πλατφόρμα, οι χρήστες της οποίας παραγγέλνουν online τα φάρμακά τους κι αυτά παραδίδονται στην πόρτα του σπιτιού τους.

Μια μεγάλη διευκόλυνση στον καιρό του lockdown.

«Σε μόλις δύο μήνες, ο αριθμός των πελατών στην πλατφόρμα πολλαπλασιάστηκε έξι με επτά φορές, πολύ απλά επειδή η υγειονομική κρίση τους ανάγκασε να παραμείνουν στο σπίτι», λέει στο euronews η συνιδρύτρια της Phacil Αγκάτ Πλαντιέ.

Ο κορωνοϊός μας έκανε πολύ προσεκτικότερους ως προς την προσωπική μας ασφάλεια. Χωρίσματα από πλεξιγκλάς βρίσκονται πλέον σχεδόν σε κάθε χώρο συναλλαγής για να προστατέψουν πελάτες και εργαζομένους.

Κι όπως λέει στο euronews ένας κατασκευαστής πλαστικών λίγο έξω από το Παρίσι, η ζήτηση έφτασε να ξεπερνά τις δυνατότητές του. «Οι επιχειρήσεις που τα παραγγέλνουν είναι φαρμακεία, φούρνοι, ψαράδικα, οπτικά, οδοντίατροι, γιατροί. Όλοι όσοι χρειάζονται προστασία», σύμφωνα με τον Μαρκ Ντελματό, ιδιοκτήτη της εταιρείας Tecform France.

Η δουλειά έχει διπλασιαστεί και ο Ντελματό ζητεί μάλιστα έξτρα βοήθεια για να ανταποκριθεί στις αυξημένες παραγγελίες. Πριν την κρίση, η επιχείρησή του έφτιαχνε εκατοντάδες προϊόντα από πλεξιγκλάς. Τώρα φτιάχνει μόνο τέσσερα, περιλαμβανομένων των προστατευτικών χωρισμάτων και των ασπίδων προσώπου. Η παραγωγή έχει έρθει πίσω, αλλά τα κέρδη έχουν εκτοξευτεί.

Επιχειρήσεις με μικρούς χώρους αναγκάστηκαν να κατεβάσουν ρολλά στη διάρκεια της πανδημίας, αφού η κοινωνική αποστασιοποίηση δεν μπορούσε να τηρηθεί. Οι ιδιοκτήτες τους ελπίζουν ότι τα διαχωριστικά από πλεξιγκλάς μπορούν να επιτρέψουν την επαναλειτουργία τους, ώστε οι δουλειές τους και μαζί η οικονομία να πάρουν πάλι μπροστά.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ