Επιστρεπτέα προκαταβολή: Μια ακόμα εκταμίευση 276 εκατ. ευρώ

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Μια ακόμα εκταμίευση 276 εκατ. ευρώ

Σε 99.012 δικαιούχους

Στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς θα δουν σήμερα άλλοι 99.012 δικαιούχοι του 4ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής ποσό συνολικού ύψους 276 εκατ. ευρώ.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, μέσα σε σχεδόν δύο εβδομάδες από την έναρξη λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την υποβολή αιτήσεων, ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων που έχουν λάβει τη χρηματοδότηση ανέρχεται σε 418.847, στους οποίους έχει καταβληθεί άμεση ενίσχυση ύψους 1,8 δισ. ευρώ.

Οι πληρωμές του 4ου κύκλου Επιστρεπτέας Προκαταβολής θα συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα.

Τον Ιανουάριο αναμένεται να ξεκινήσει ο 5ος κύκλος της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, η οποία θα αφορά την περίοδο Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου 2020.

Το 50% της οικονομικής ενίσχυσης θα είναι μη επιστρεπτέο, υπό την προϋπόθεση ότι η επιχείρηση ή ο επαγγελματίας που θα λάβει την ενίσχυση δεν θα προβεί σε απολύσεις προσωπικού έως τον Ιούνιο του 2021.

Όπως δήλωσε πρόσφατα ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, στόχος είναι οι εκταμιεύσεις του 5ου κύκλου στους δικαιούχους να πραγματοποιηθούν τις πρώτες εβδομάδες του Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι συνολικά, μέσω των τεσσάρων κύκλων του χρηματοδοτικού σχήματος, θα καταβληθούν 5,5 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Πηγή: naftemporiki.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ