Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Προς παράταση της προθεσμίας για την εφάπαξ εξόφληση

Θα δοθεί η δυνατότητα στους φορολογουμένους να εξοφλήσουν εφάπαξ το ποσό της επιστρεπτέας έως τις 31 Ιανουαρίου 2022

Το «παράθυρο» της παράτασης της προθεσμίας για την εφάπαξ εξόφληση της επιστρεπτέας προκαταβολής με έκπτωση 15% άνοιξε η Κυβέρνηση.

Η καθυστέρηση που καταγράφεται στην αποστολή του «λογαριασμού» της επιστρεπτέας σε 700.000 επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες που ενισχύθηκαν την περίοδο της πανδημίας υποχρεώνει το οικονομικό επιτελείο να παρατείνει την προθεσμία της εφάπαξ εξόφλησης του κρατικού δανείου η οποία λήγει κανονικά στο τέλος του μήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cnn greece, θα δοθεί η δυνατότητα στους φορολογουμένους να εξοφλήσουν εφάπαξ το ποσό της επιστρεπτέας έως τις 31 Ιανουαρίου 2022, ημερομηνία κατά την οποία λήγει και η πληρωμή της πρώτης δόσης για όσους επιλέξουν να αποπληρώσουν το κρατικό δάνειο σε 60 άτοκες μηνιαίες δόσεις και η διασταύρωση.

Τα εκκαθαριστικά των επιστρεπτέων προκαταβολών θα αναρτηθούν το συντομότερο δυνατόν, προσθέτοντας ωστόσο ότι «υπάρχει ένα σοβαρό ενδεχόμενο να δώσουμε άλλη μία παράταση στην αξιοποίηση του 15%, δηλαδή να μπούμε και λίγο στο 2022».

Η στήλη πληροφορείται ότι στο υπουργείο Οικονομικών τρέχουν να εκδώσουν την απόφαση που θα ορίζει τη μεθοδολογία υπολογισμού της ενίσχυσης που έλαβαν οι φορολογούμενοι, η οποία θα επιστραφεί στο κράτος «κουρεμένη» έως και 75%, ενώ παράλληλα προχωρά διασταύρωση των στοιχείων με την ΕΡΓΑΝΗ για να διαπιστωθεί εάν οι επιχειρήσεις που ενισχύθηκαν με τα δάνεια της επιστρεπτέας προκαταβολής τήρησαν τη ρήτρα και κράτησαν τις θέσεις εργασίας.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ