Έρχεται «ψαλίδι» σε εμπορικές και αντικειμενικές τιμές ακινήτων

Στο μικροσκόπιο βρίσκονται και νησιά όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, όπου βίλες φορολογούνται όπως ένα διαμέρισμα στην Αθήνα

Τη μείωση της διαφοράς μεταξύ των εμπορικών και των αντικειμενικών τιμών στα ακίνητα θα επιδιώξει από τον ερχόμενο Απρίλιο η κυβέρνηση. «Το μεγάλο στοίχημα για το οικονομικό επιτελείο θα είναι η όποια διαδικασία εξισορρόπησης να μην έχει αντίκτυπο στα "ραβασάκια" του ΕΝΦΙΑ και στους λοιπούς φόρους που ήδη πληρώνουν οι ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας στις πιο λαϊκές περιοχές», σημειώνουν στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής» αρμόδιες πηγές.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα στη μεγάλη διαφορά και αγγίζει το 60% που παρατηρείται είναι στον Άγιο Δημήτριο, όπου σύμφωνα με στοιχεία του πανελλαδικού δικτύου E-Real Estates, η μέση ζητούμενη τιμή πώλησης διαμερίσματος πενταετίας, 90-110 τ.μ., πρώτου ορόφου υπολογίζεται στα 2.300 ευρώ/τ.μ., όταν η αντικειμενική αξία είναι 900-1.1125 ευρώ/τ.μ.

Βλέποντας ότι σε αρκετές περιοχές του Λεκανοπεδίου (Δραπετσώνα, Πετρούπολη, Κηφισιά, Δάφνη) παρατηρούνται διαφορές λίγο κάτω από το 50% και στην υπόλοιπη Ελλάδα υπάρχουν περιοχές με ελάχιστη απόκλιση το 25%, η κυβέρνηση θέλει να βάλει «φρένο» στις στρεβλώσεις που έχουν δημιουργηθεί.

Στο μικροσκόπιο βρίσκονται και νησιά όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, όπου βίλες φορολογούνται όπως ένα διαμέρισμα στην Αθήνα ενώ ορισμένες που έχουν αντικειμενική αξία 150.000 ευρώ πωλούνται έναντι τριών εκατ. ευρώ.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ