Φόβοι για λουκέτα και απολύσεις στην εστίαση λόγω κορωνοϊού

Ο καθορισμός του επιπέδου συναγερμού σε κάθε περιοχή εξαρτάται από την αυξανόμενη ή μειούμενη τάση επιδημιολογικών μεγεθών

Θύμα του κορωνοϊού είναι η εστίαση, με τα μαγαζιά της Αττικής να πληρώνουν ακριβά το μάρμαρο της πανδημίας.

Σε καθεστώς αυξημένης επιτήρησης μπαίνουν τα μπαρ, τα κέντρα διασκέδασης και τα μαγαζιά εστίασης στην Αθήνα, τα οποία θα κλείνουν τα μεσάνυχτα και θα ανοίγουν στις 05:00 το πρωί.

Το προσωπικό θα φορά μάσκα, ενώ στα τραπέζια θα κάθονται έως 4 άτομα.

Επίπεδα ετοιμότητας

Το υπουργείο Υγείας έδωσε στη δημοσιότητα τον χάρτη με τα τέσσερα επίπεδα υγειονομικής ασφάλειας της χώρας και σε ποιο από αυτά ανήκει ο κάθε νομός.

Σύμφωνα με το επίπεδο 1 τα μαγαζιά κλείνουν στη 01:00. Με το επίπεδο 2 στις 00:30 και με το επίπεδο 3 στις 00:00, ενώ στο τέταρτο επίπεδο υπάρχει καραντίνα.

Ο καθορισμός του επιπέδου συναγερμού σε κάθε περιοχή εξαρτάται από την αυξανόμενη ή μειούμενη τάση επιδημιολογικών μεγεθών.

Διχασμός για το ωράριο λειτουργίας

Οι καταστηματάρχες της Αθήνας ζητούν να επεκταθεί το ωράριο λειτουργίας έως τη 01:00, με κάποιους να διαφωνούν.

Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων ζητούν από την κυβέρνηση να σκύψει στο πρόβλημά τους και προτείνουν να επιδοτηθεί το ενοίκιο και να μειωθεί ο ΦΠΑ προκειμένου να συρρικνωθεί η ζημία και να μη χαθούν άλλες θέσεις εργασίας.

 

Πηγή: in.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ