Γέφυρα 2: Παρατείνονται ως τις 31 Μαΐου οι αιτήσεις για την επιδότηση των επιχειρηματικών δανείων

Γέφυρα 2: Παρατείνονται ως τις 31 Μαΐου οι αιτήσεις για την επιδότηση των επιχειρηματικών δανείων

Για τους δικαιούχους επιδοτείται το σύνολο της δόσης, ενώ το ανώτερο ποσό επιδότησης είναι μέχρι 600 ευρώ.

Παράταση έως τις 31 Μαΐου δίνεται στις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες που είναι δανειολήπτες και θέλουν να κάνουν την αίτησή του για να ενταχθούν στο πρόγραμμα Γέφυρα 2.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μπουν στο www.keyd.gov.gr, ενώ για τις αιτήσεις δεν απαιτούνται δικαιολογητικά και η διάρκεια της επιδότησης είναι οχτώ μήνες.

Το πρόγραμμα αφορά σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν πληγεί από την πανδημία, με μείωση τζίρου πάνω από 20%, συγκρίνοντας τα εισοδήματα του 2020 με εκείνα του 2019.

Σημειώνεται ότι για τους δικαιούχους επιδοτείται το σύνολο της δόσης, ενώ το ανώτερο ποσό επιδότησης είναι μέχρι 600 ευρώ.

Η επιδότηση μπορεί να αγγίξει ακόμα και το 90% της δόσεις για «πράσινους» δανειολήπτες, αλλά και να φτάσει το 80% για μη εξυπηρετούμενα δάνεια, εφόσον ρυθμιστούν.

Έως τις 14 Μαΐου οι δηλώσεις Covid από τους ιδιοκτήτες ακινήτων για τις αποζημιώσεις που έχουν λάβει

Για τα ενοίκια Μαρτίου έχουν πληρωθεί προκαταβολικά οι αποζημιώσεις στους ιδιοκτήτες ακινήτων, ενώ οι δηλώσεις Covid είναι ανοιχτές και πρέπει να συμπληρωθούν υποχρεωτικά μέχρι την Παρασκευή, 14 Μαΐου. Η πληρωμή έγινε αυτοματοποιημένα από το σύστημα.

Για τα ενοίκια Απριλίου, οι αποζημιώσεις στους ιδιοκτήτες θα πληρωθούν στα τέλη Μαΐου.

Για τα ενοίκια Μαίου συνεχίζονται τα μηδενικά ενοίκια για τις επιχειρήσεις σε λιανεμπόριο, εστίαση, πολιτισμό, αθλητισμό, τουρισμό, μεταφορές και κλειστές επιχειρήσεις με κρατική εντολή. Οι ιδιοκτήτες θα λάβουν το 80% του αρχικού μισθώματος.

Για αυτό το μήνα, για τις πληττόμενες επιχειρήσεις, δεν ισχύει η έκπτωση του 40%, η οποία ισχύει μόνο για τους εργαζόμενους που βρίσκονταν σε αναστολή τον Μάιο, και η αποζημίωση για τους ιδιοκτήτες υπολογίζονται στο 50% της ζημιάς.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ