Για φοροδιαφυγή κατηγορείται ο μεγιστάνας του λογισμικού John McAfee

Για φοροδιαφυγή κατηγορείται ο μεγιστάνας του λογισμικού John McAfee

Συνελήφθη στην Ισπανία

Ο John McAfee, ο μεγιστάνας του λογισμικού προστασίας από ιούς, κατηγορήθηκε για φοροδιαφυγή.

Ο McAfee φέρεται να μην δήλωνε φόρους επί μια τετραετία, παρά το γεγονός ότι άντλησε έσοδα εκατομμυρίων από το 2014 έως το 2018 από την προώθηση κρυπτονομισμάτων, από συμβουλευτικές εργασίες, από ομιλίες αλλά και από την πώληση των δικαιωμάτων της ιστορίας του για ένα ντοκιμαντέρ, σύμφωνα με το κατηγορητήριο που κατατέθηκε σε δικαστήριο της Δυτικής Περιφέρειας του Τενεσί.

Το κατηγορητήριο αναφέρει ότι ο McAfee απέφευγε τους φόρους τοποθετώντας το εισόδημά του σε τραπεζικούς λογαριασμούς και λογαριασμούς κρυπτονομισμάτων που ανήκαν σε άλλους, ενώ χρησιμοποιούσε επίσης τα ονόματα άλλων για να αποκρύψει την ιδιοκτησία περιουσιακών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένου ενός γιοτ.

Το ποσό που οφείλει ο McAfee δεν προσδιορίζεται στο κατηγορητήριο.

Το κατηγορητήριο της 15ης Ιουνίου 2020 δημοσιοποιήθηκε μετά τη σύλληψη του McAfee στην Ισπανία όπου εκκρεμεί η έκδοσή του, ανέφεραν οι εισαγγελείς.

Σύμφωνα με ένα συνημμένο έγγραφο στο κατηγορητήριο, εάν καταδικαστεί, ο McAfee θα βρεθεί αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης πέντε ετών κατ 'ανώτατο όριο για κάθε κατηγορία φοροδιαφυγής και ενός έτους για κάθε υπόνοια εσκεμμένης αποτυχίας υποβολής φορολογικής δήλωσης. Ο McAfee θα αφεθεί επίσης για ένα διάστημα ελεύθερος υπό επιτήρηση.

Ο μεγιστάνας της κυβερνοασφάλειας δέχτηκε επίσης αγωγή από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ τη Δευτέρα, η οποία τον κατηγόρησε ότι βγάζει εκατομμύρια προτείνοντας πολλές αρχικές δημόσιες προσφορές κρυπτονομισμάτων στο Twitter χωρίς να ενημερώνει ότι πληρώνεται για τις διαφημίσει από τις εταιρείες που τις διενεργούν

Πηγή: capital.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ