Γκάμπριελ σε Μέρκελ για ευρωομόλογο: Ασυγχώρητη ντροπή η εγκατάλειψη Ιταλίας-Ισπανίας

Γκάμπριελ σε Μέρκελ για ευρωομόλογο: Ασυγχώρητη ντροπή η εγκατάλειψη Ιταλίας-Ισπανίας

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και πρώην αντικαγκελάριος της Γερμανίας, με δύο αναρτήσεις του στα social media κατέκρινε την καγκελάριο, την κυβέρνησή της και την πολιτική της

«Τι ντροπή. Τα κράτη μέλη της Ευρώπης αποτυγχάνουν στην μεγαλύτερη δοκιμασία και εγκαταλείπουν την Ιταλία και την Ισπανία», ανάρτησε στο twitter ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ,αποδοκιμάζοντας δίχως να την κατονομάζει την Μέρκελ.


Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και πρώην αντικαγκελάριος της Γερμανίας, με δύο αναρτήσεις του στα social media κατέκρινε την καγκελάριο, την κυβέρνησή της και την πολιτική της, έπειτα από το ναυάγιο της Συνόδου Κορυφής της Πέμπτης για την αντιμετώπιση των κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο κ. Γκάμπριελ έγραψε αρχικά στον λογαριασμό του στο twitter: «Τι ντροπή. Τα κράτη μέλη της Ευρώπης αποτυγχάνουν στην μεγαλύτερη αποδοκιμασία και εγκαταλείπουν την Ιταλία και Ισπανία. Η Γερμανία έχει κερδίσει περισσότερο από όλους από την Ευρώπη. Από τα 150 δις των οικονομικών ενισχύσεων, η Γερμανία θα έπρεπε να διαθέσει το 10% στις δύο αυτές χώρες».

'Η αποδοκιμασία προς την γερμανική κυβέρνηση είναι σαφής και γίνεται ακόμη σαφέστερη σε δεύτερη ανάρτηση του πρώην επικεφαλής του SPD:


«Οι εγωϊστές της Ευρώπης θα πρέπει να ταπεινωθούν.Η Ιταλία και η Ισπανία δεν θα μας το συγχωρήσουν ποτέ. Ειδάλλως δεν θα είναι ο Covid 19 που θα καταστρέψει την Ευρώπη, αλλά ο δικός μας εγωϊσμός».

Πηγή: iefimerida.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ