Η Airbnb επενδύει στα ταξίδια… τηλεργασίας

Η Airbnb επενδύει στα ταξίδια… τηλεργασίας

Την ώρα που τα επαγγελματικά ταξίδια βρίσκονται στο ναδίρ, η Airbnb αναμένει κέρδη από τους διαδικτυακούς νομάδες που έχουν την άνεση να ταξιδεύουν και να εργάζονται από μακριά.

Την ώρα που τα επαγγελματικά ταξίδια αποτελούν ένα από τα θύματα της πανδημίας του κορωνοϊού, η Airbnb σχεδιάζει να εκμεταλλευτεί το νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται ανάμεσα στην καθημερινή ζωή και την τηλεργασία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Airbnb Μπράιαν Τσέσκυ δήλωσε στο CNBC ότι η εταιρεία ενοικίασης και προσφοράς υπηρεσιών προσωρινής διαμονής βλέπει ότι οι καταναλωτές αξιοποιούν το μοντέλο εργασίας από οπουδήποτε, το οποίο υιοθετούν οι εταιρείες, για να βγουν από το σπίτι τους και να αλλάξουν παραστάσεις.

«Οι γραμμές ανάμεσα στο ταξίδι και στην καθημερινή ζωή αρχίζουν να ξεθωριάζουν», σημείωσε.

Σε αντίθεση με την απλή ενοικίαση κατοικιών για διακοπές, όλο και περισσότεροι άνθρωποι ενοικιάζουν σπίτια για σκοπούς διαβίωσης, δήλωσε ο Τσέσκι.

Η ταξιδιωτική βιομηχανία υπήρξε ένας από τους κλάδους  της οικονομίας που επλήγησαν πιο βαριά λόγω των lockdown που επιβλήθηκαν σε όλο τον κόσμο για να θέσουν υπό έλεγχο την πανδημία.

Πλέον οι υπάλληλοι που βρίσκονται σε καθεστώς τηλεργασίας απολαμβάνουν ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία, επιλέγοντας να κάνουν περισσότερα τριήμερα ή να μετακομίσουν σε σπίτια για μεγαλύτερες περιόδους από ό, τι στο παρελθόν, αρκεί το διαδίκτυο να είναι διαθέσιμο ώστε να μπορούν να εργαστούν, εξήγησε ο Τσέσκι.

«Πιστεύουμε ότι πολλά ταξίδια πρόκειται να γίνουν σε μικρότερες πόλεις επειδή αναμένεται ότι ο κόσμος πρόκειται να μπει σε αυτοκίνητα και να ταξιδέψει σε κοντινές τοποθεσίες», είπε. «Είμαστε πραγματικά προσαρμοστικοί και ανθεκτικοί σε κάθε είδους συμπεριφορά ταξιδιού. Αυτό μάθαμε πέρυσι», πρόσθεσε.

Πηγή: in.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ