Καριέρα στα Stella Hotels: Τα 4 "Σ" που οδηγούν στην Αριστεία

Καριέρα στα Stella Hotels: Τα 4 "Σ" που οδηγούν στην Αριστεία

Στοιχείo ζωτικής σημασίας για την οργάνωση και την άριστη λειτουργία των ξενοδοχείων είναι φυσικά και το προσωπικό που απαρτίζει την ομάδα τους.

Τα Stella Hotels είναι από τα πλέον πολυτελή ξενοδοχεία της Κρήτης τα οποία χαρακτηρίζονται από την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική, την προσοχή στη λεπτομέρειας όπως και την απαράμιλλη αισθητική. Όλα τα παραπάνω είναι ευδιάκριτα στον οποιονδήποτε επισκέπτη των Stella Hotels αλλά και στον οποιονδήποτε περιηγείται και στην ιστοσελίδα των ξενοδοχείων. Στοιχείo ζωτικής σημασίας για την οργάνωση και την άριστη λειτουργία των ξενοδοχείων είναι φυσικά και το προσωπικό που απαρτίζει την ομάδα τους. Τόσο το μέγεθος των καταλυμάτων όσο και οι υπηρεσίες είναι ενδεικτικά του ότι η ομάδα που εργάζεται πίσω από αυτά λειτουργεί αρμονικά, με εξειδικεύσεις και έχοντας κάνει ο καθένας την πλέον συμφέρουσα επένδυση σε σχέση με το επαγγελματικό του μέλλον.  Για όλα τα παραπάνω όπως και για το τι προσφέρει μια θέση στα Stella Hotels στον εργαζόμενο αλλά και για το πως θα ανακάμψει ο τουριστικός τομέας, μιλήσαμε με την κυρία Βίκυ ΜαλταμπέPR/Marketing & HR Director του ομίλου Stella Hotels

stella

 H τουριστική βιομηχανία είναι το "δυνατό χαρτί" στην Κρήτη. Είναι όμως από τους κλάδους της οικονομίας που έχει υποστεί το μεγαλύτερο ίσως πλήγμα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Με ποια κίνητρα θα μπορούσε κάποιος στην εποχή μας να επιδιώξει καριέρα στον τομέα αυτό;

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει επιφέρει σημαντικές αλλαγές σε ολόκληρο τον επιχειρησιακό κόσμο και τις οικονομίες των κρατών, χωρίς ακόμα να μπορούν να υπολογιστούν οι συνέπειές της σε μακροχρόνιο επίπεδο. Ο τουριστικός κλάδος ήταν αυτός που επηρεάστηκε περισσότερο από την εξάπλωση του COVID-19 το 2020, εξαιτίας, αφενός, των ταξιδιωτικών περιορισμών που επιβλήθηκαν και, αφετέρου, του περιορισμού του διαθέσιμου εισοδήματος των καταναλωτών. Ωστόσο, υπάρχει αισιοδοξία για ανάκαμψη το 2021, εφόσον περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας παγκοσμίως. Η αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα δημιουργεί νέες ανάγκες οι οποίες μακροπρόθεσμα θα μεγαλώσουν ακόμα περισσότερο. Ο τουρισμός θα ξανακερδίσει τη θέση του ως δημιουργός θέσεων εργασίας, σταθερού εισοδήματος και της προστασίας της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς. Δεδομένου ότι στην εργασία μας περνάμε το μεγαλύτερο μέρος του ποιοτικού χρόνου, είναι εξαιρετικά σημαντικό να βρισκόμαστε σε ένα περιβάλλον που μας προσφέρει κίνητρα, προκλήσεις και όλα τα απαιτούμενα για την εξέλιξη της καριέρας μας.  Μία θέση στον τουρισμό μπορεί να προσφέρει, ικανοποιητικές αποδοχές, ένα ευχάριστο περιβάλλον εργασίας, συνεχή εκπαίδευση και επιμορφωτικά σεμινάρια μα κυρίως προοπτική επαγγελματικής εξέλιξης. Είναι πολύ σημαντικό να διαπιστώνουμε ακόμη και μέσα στις σημερινές δυσκολίες, την εμπιστοσύνη στις δυνατότητες και τις προοπτικές του τουρισμού και της φιλοξενίας. Αυτή η εμπιστοσύνη μας ενθαρρύνει να βάλουμε τους επόμενους υψηλότερους στόχους μας και να τους πετύχουμε. Η επιτυχία γεννάει την επιτυχία και το μέλλον ανήκει πάντα, σε αυτούς που το διαμορφώνουν.

 Ποια είναι τα στοιχεία εκείνα που καθιστούν ελκυστική μια θέση εργασίας στον ξενοδοχειακό τομέα;

Βιώνουμε μια εποχή που η αναζήτηση εργασίας βρίσκεται στο top of the list για πολλούς, προσπαθώντας να συνδυάσουν ιδανικά ικανοποιητικό μισθό και ευχάριστο περιβάλλον. Ο κλάδος του Τουρισμού αποτελεί παραδοσιακά εδώ και πολλά χρόνια τη κύρια βιομηχανία της χώρας, αριθμώντας πλέον 9.730 ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα, πολλά από αυτά με υποδομές υψηλού επιπέδου και λοιπών υπηρεσιών. Αυτό σημαίνει ότι ο συγκεκριμένος τομέας σίγουρα έχει μέλλον και μπορεί να προσφέρει ασφάλεια και προοπτική. Είναι ένας κλάδος που προσανατολίζεται στους ανθρώπους μιας και έχει διαρκή επαφή με νέες κουλτούρες, νέα πρόσωπα και νέες εμπειρίες  και αυτό είναι που τον κάνει τόσο συναρπαστικό. Δουλεύοντας σε μια ξενοδοχειακή επιχείρηση, υπάρχει η δυνατότητα να φανταστείς, να σχεδιάσεις, να οικοδομήσεις και να δημιουργήσεις καθώς και το να έχεις τεράστιες προοπτικές εξέλιξης μιας και μπορείς να αναπτύξεις ικανότητες χωρίς απαραίτητα να έχεις τα τυπικά προσόντα. Η βασική εκπαίδευση στον κλάδο της φιλοξενίας με κάποια πρακτική εμπειρία είναι μια καλή αρχή. Ο ξενοδοχειακός τομέας εμπεριέχει πολλά διαφορετικά καθήκοντα, καθώς και το γεγονός ότι σε αυτό το περιβάλλον γρήγορων ρυθμών απαιτείται δημιουργικότητα σε συνδυασμό με τεχνογνωσία. Χρειάζεται ανοιχτό μυαλό για να ανακαλύψει κάποιος την πολύπλευρη σταδιοδρομία που μπορεί να προσφέρει ο ξενοδοχειακός κλάδος. Εάν αγαπήσεις αυτή τη δουλειά, θα είσαι σίγουρα δημιουργικός και ευτυχισμένος.

stella

Μια συνεργασία με τα Stella Hotels τι ξεχωριστό έχει να προσφέρει στους ενδιαφερόμενους;

Ακρογωνιαίος λίθος του οράματος των ανθρώπων της Διοίκησης των Stella Hotels είναι η δημιουργία μιας ενιαίας κουλτούρας, όπου οι άνθρωποί μας θα μπορούν να ευημερούν, να αναπτύσσονται και να συμβάλλουν στη μελλοντική επιτυχία της εταιρείας. Για την υλοποίηση αυτού του οράματος και όσον αφορά τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, έχουμε υιοθετήσει και προσαρμόσει εσωτερικά τις στρατηγικές αξίες της εταιρείας:

·        Σεβασμός απέναντι στον εργαζόμενο, τα δικαιώματά του, το χρόνο και τη ζωή του.

·        Συνέπεια σε αυτό που αποκαλούμε «εργοδοτικές υποσχέσεις»,

·        Συνεργασία υγιής και εποικοδομητική που συμβάλλει στην εξέλιξη όλων.

·        Συνέχεια με εξέλιξη, αέναη εκπαίδευση και προσαρμογή σε όλες τις συνεχώς μεταβαλλόμενες συνθήκες, διασφαλίζοντας το βέλτιστο μέλλον για την εταιρεία και τις ανθρώπινες δομές της.

Αυτά τα 4Σ οδηγούν νομοτελειακά στην Αριστεία. Το ζητούμενο δηλαδή, το οποίο παρακινούμε και εμπνέουμε τους συναδέλφους μας να κυνηγήσουν. Κοινώς; Tην αυτοβελτίωση και την εξέλιξη. Διότι αυτό που έχουμε συνειδητοποιήσει είναι ότι η επιτυχία και το ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα στηρίζεται στο ανθρώπινο δυναμικό μας. Επιπλέον, η εταιρεία προχώρησε σε μία ακόμη επένδυση με τη δημιουργία ενός νέου ξενοδοχείου στη Σαντορίνη, που θα λειτουργήσει το 2021 προσβλέποντας σε περισσότερες θέσεις εργασίας και νέες ευκαιρίες για τους εργαζόμενους του ομίλου Stella Hotels Collection. Στρατηγική μας λοιπόν είναι να χτίσουμε ένα ελκυστικό εργασιακό περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από αμοιβαίο σεβασμό, αξιοκρατία και παρακινεί τους εργαζόμενους να προσπαθούν για την συνεχή εξέλιξη και επιτυχία των ίδιων και της επιχείρησης.

Εκτιμάτε ότι αποτελεί σημαντικότερο προσόν η γνώση ή η "δίψα" για μάθηση και προσφορά;

«Ό,τι είναι η γλυπτική για έναν όγκο μαρμάρου, είναι η εκπαίδευση για την ανθρώπινη ψυχή» Tζόζεφ Άντισον

Ό,τι ομορφότερο και ό,τι πιο ακριβές έχω διαβάσει για την εκπαίδευση είναι ακριβώς αυτό το παραπάνω γνωμικό: Γεννιόμαστε ως ένας αλάξευτος όγκος μαρμάρου, ο οποίος με την εκπαίδευση μπορεί να γίνει το ομορφότερο γλυπτό του κόσμου. Το να μαθαίνεις, το να αποκτάς γνώση πάνω σε ένα αντικείμενο είτε πρόκειται να το κάνεις επάγγελμα είτε απλά το κάνεις ως χόμπι δίνει νόημα στην καθημερινότητά μας. Αγαπάω την εργασία που γίνεται κατανοητή ως κινητήρας για την επίτευξη ονείρων. Πιστεύω στην υπέρβαση, στην εμπλοκή με την καρδιά και στην καλή λειτουργία είναι πάντα η καλύτερη επιλογή. Πιστεύω στην ομαδική δουλειά, σε ταλαντούχους ανθρώπους, επαγγελματίες και αφοσιωμένους ανθρώπους.

stella

Ποιο είναι το στοιχείο εκείνο στο οποίο πιστεύετε ότι οφείλεται στον μεγαλύτερο βαθμό η δυναμική των Stella Hotels;   

Η εταιρεία μας είναι μια εταιρεία που βασίζεται στους ανθρώπους της και δημιουργεί μαζί τους. Σαν ένα ταξίδι στο οποίο όχι μόνο περνάς πολύ καλά, αλλά θέλεις να διηγηθείς και σε άλλους την εμπειρία σου.  Πορεία καριέρας με θετικά ορόσημα, ευχάριστο και ειλικρινές περιβάλλον εργασίας, προσωπικές σχέσεις που προάγουν και διευκολύνουν τη συνεργασία, ευκαιρίες εκπαίδευσης και ανάπτυξης νέων δεξιοτήτων και ικανοτήτων, δυνατότητα χρήσης σύγχρονης τεχνολογίας αλλά κυρίως αναγνώριση και επιβράβευση. Στον όμιλο Stella Hotels Collection είμαστε όλοι αφοσιωμένοι να προσφέρουμε στους φιλοξενούμενούς μας απλόχερα αληθινή Κρητική φιλοξενία, άνεση και εμπειρίες ζωής. Πρωταρχικός μας στόχος είναι  η φιλοσοφία μας να γίνει κατανοητή από όλη την ομάδα. Η ικανοποίηση των προσδοκιών του κάθε φιλοξενούμενου ξεχωριστά αποτελεί για  όλους μας ¨κοινό στόχο¨.  Αυτή η επιτυχία δεν θα ήταν ποτέ δυνατή χωρίς την αφοσίωση του προσωπικού μας,  το οποίο με συνεχή εκπαίδευση και κατάρτιση παρέχει τις ποιοτικές υπηρεσίες που επιθυμούν οι φιλοξενούμενοι μας. Η δυναμική του ομίλου μας από την έναρξη λειτουργίας του πρώτου ξενοδοχείου μέχρι σήμερα στηρίζεται σε ένα πολύ ισχυρό όραμα. Να προσφέρουμε την πιο υψηλή ποιότητα υπηρεσιών, να έχουμε συνέπεια, συνέχεια και συνεχή βελτίωση. Με στρατηγικές ευέλικτες μέσα στο χρόνο και με κινητήρια δύναμη το πάθος μας για φιλοξενία, έχουμε δημιουργήσει μια οικογένεια με ισχυρούς δεσμούς. Διοίκηση, προσωπικό και φιλοξενούμενοι, αποτελούν μία δυναμική ομάδα που λειτουργούν με σύμπνοια. Στην οικογένεια των Stella Hotels, βλέπουμε τα πάντα μέσα από τα μάτια της ψυχής μας και αυτό αποτελεί και το μυστικό της επιτυχίας μας...!

 

Ευκαιρίες Καριέρας

Μπορείτε να καταχωρήσετε το βιογραφικό σας ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο.

https://stellahotels.gr/career-offering/

 

Stella Hotels Collection

Stella Island Luxury Resort & Spa: https://stellaisland.gr/

Stella Palace Resort & Spa: https://stellapalace.gr/

Stella Village Hotels & Bungalows: https://stellavillage.gr/


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ