Κωνσταντίνος Αρχοντάκης: «Επιχειρείν σημαίνει ρίσκο»

Κωνσταντίνος Αρχοντάκης: «Επιχειρείν σημαίνει ρίσκο»

Ο Γενικός Διευθυντής του Ομίλου Εταιρειών Καράτζη μιλά για την πανδημία, τις επιπτώσεις αυτής αλλά και τις ευκαιρίες που μπορεί να παρουσιαστούν

 

«Να έχουμε υπομονή και θα τα καταφέρουμε» ήταν η αισιόδοξη εκτίμηση του Γενικού Διευθυντή του Ομίλου Εταιρειών Καράτζη, Κωνσταντίνου Αρχοντάκη, κατά τη διάρκεια του 2ου Διαδικτυακού Business Conference, e-roundtable με θέμα: “Ευκαιρίες και δυνατότητες εξέλιξης στο επιχειρείν εν μέσω πανδημίας” που διοργάνωσε η Onmedia Digital.

Ο κ. Αρχοντάκης σημείωσε ότι κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει τις επιπτώσεις της πανδημίας καθώς αυτή «μας ξεπερνά». «Θα ήταν ουτοπικό να πει κάποιος» είπε χαρακτηριστικά «ότι μπορεί να αντιμετωπίσει ένα απρόβλεπτο γεγονός, όσο δυνατός και αν είναι». Τόνισε δε ότι ακόμα και για μεγάλες επιχειρήσεις, χρειάζεται χρόνος και κόπος να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα που έφερε η πανδημία γι αυτό και «δεν μπορούμε να πούμε ότι φταίει ο έμπορος που δεν έκανε καλή προετοιμασία ή δεν προέβλεψε σωστά».

«Είναι αδύνατο και απίθανο να προγραμματίσει κάποιος ακόμα και το αύριο. Κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει τίποτα ενώ ακόμα και σήμερα υπάρχουν προβλήματα που δεν μπορούμε να προβλέψουμε» είπε ο Γενικός Διευθυντής του Ομίλου Εταιρειών Καράτζη, υποστηρίζοντας πάντως ότι ακόμα και εν μέσω πανδημίας παρουσιάζονται επιχειρηματικές ευκαιρίες.

«Το επιχειρείν σημαίνει ρίσκο. Ποτέ δεν πάει με τη σιγουριά το επιχειρείν. Αλλά σε έκτακτες καταστάσεις είναι λιγάκι δύσκολο να γίνει. Είσαι σε άμυνα επιχειρηματικά και όχι σε επίθεση, το περιβάλλον είναι ασταθές. Μέσα από τις κρίσεις πάντως δημιουργούνται και ευκαιρίες» τόνισε ο κ. Αρχοντάκης, ερωτηθείς σχετικά και με την αεροπορική εταιρεία Panellenic Airlines στην ίδρυση της οποίας προχώρησε ο Όμιλος Καράτζη.

«Η αεροπορική εταιρεία ήταν αποτέλεσμα της κρίσης καθώς θεωρούμε ότι δημιούργησε ένα έλλειμμα ιδιωτικών πτήσεων. Ήταν μία επιχειρηματική απόφαση από τον κ. Καράτζη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακούστε ένα απόσπασμα από τα όσα είπε ο κ. Κωνσταντίνος Αρχοντάκης:

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ