Κτηματολόγιο: Καμία παράταση για τις 17 περιοχές που δηλώνονται έως αύριο

Στο 50% ο αριθμός των αιτήσεων

Κατηγορηματική ότι δεν θα δοθεί καμία άλλη παράταση για τις 17 περιοχές για τις οποίες λήγει η προθεσμία υποβολής δηλώσεων στο Κτηματολόγιο εμφανίστηκε στον ΘΕΜΑ 104,6 η διευθύντρια κτηματογράφησης στο Κτηματολόγιο, Άρια Ιωαννίδη.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο, Πέμπτη 31 Οκτωβρίου λήγει η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων στις περιοχές:

Δράμα, Ξάνθη, Θάσο, Ροδόπη, Γρεβενά, Ιωάννινα, Βοιωτία, Φωκίδα, Ευρυτανία, Φθιώτιδα, Αιτωλοακαρνανία, Ηλεία, Αρκαδία, Ηράκλειο, Μαγνησία. Λασίθι και Δυτική Αττική.

Όσον αφορά τη συμμετοχή η κυρία Ιωαννίδη σημείωσε ότι «παρά τις πολλές παρατάσεις - καθώς η διαδικασία για τις περιοχές αυτές ξεκίνησε τον Ιανουάριο - τα ποσοστά δεν ήταν μεγάλα. Η πτώση ήταν πιο μεγάλη το καλοκαίρι αλλά έχουμε φτάσει τις τελευταίες ημέρες το 50% το οποίο όμως με τη διαδικασία πιστοποίησης εμπρόθεσμης προσέλευσης (σ.σ. ο πολίτης πάει σε γραφείο Κτηματογράφησης δηλώνει πόσα δικαιώματα θέλει να υποβάλει και κλείνει ένα ραντεβού για το επόμενο διάστημα) η συμμετοχή έχει φτάσει στο 70%».

Σύμφωαν με την κυρία Ιωαννίδη όσοι δεν είναι έτοιομι και ακολουθήσουν την παραπάνω διαδικασία δεν θα θεωρούνται εκπρόθεσμοι. «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν πρόστιμα για τους εκπρόθεσμους αλλά ο νόμος υπάρχει» πρόσθεσε η ίδια.

Εξηγώντας τα επόμενα βήματα είπε ότι «μετά το καλοκαίρι θα γίνει προανάρτηση για περίπου 1,5 μήνα και μετά θα γίνει δημόσια ανάρτηση για υποβολή ενστάσεων» εκτιμώντας ότι «η ολοκλήρωση της κτηματογράφησης θα πάει προς το τέλος του 2021».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ