Μαίνεται η σύγκρουση για τα αναδρομικά

Μαίνεται η σύγκρουση για τα αναδρομικά

Η κυβέρνηση δρομολογεί καταβολή το φθινόπωρο του 1,4 δισ. αντί 4 δισ. - Έρχεται κύμα προσφυγών

Νέος γύρος πολιτικής αντιπαράθεσης ξέσπασε χθες για τα αναδρομικά των συνταξιούχων, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα να ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια πέραν της καταβολής 1,4 δισ. ευρώ και την αντιπολίτευση να καταγγέλλει «κούρεμα» του συνολικού ποσού των 3,9 δισ. ευρώ και αποκλεισμό των συνταξιούχων του Δημοσίου. 

«Με τη χθεσινή απόφαση για τα αναδρομικά η κυβέρνηση εξάντλησε όλα τα περιθώρια», ανέφερε ο κ. Πέτσας, σχολιάζοντας το αίτημα να μην περιοριστεί η καταβολή στις κύριες, αλλά να περιλάβει και επικουρικές συντάξεις και Δώρα. Ο κ. Πέτσας εξήγησε ότι δεν μπορεί να καταβληθούν περισσότερα χρήματα και εξήγησε ότι η κυβέρνηση «καλείται πλέον να καλύψει αυξημένες ανάγκες που γεννιούνται αφενός από εξωγενείς παράγοντες, όπως η πανδημία του κορονοϊού, και αφετέρου από τις προκλήσεις στα εθνικά μας θέματα».

Αντέκρουσε, πάντως, τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί «κουρέματος» των αναδρομικών. «Με απόφαση της κυβέρνησης καταβάλλονται εφάπαξ, πλήρως και σε όλους τους συνταξιούχους, μέσα στο 2020, τα αναδρομικά ποσά που δικαιούνται, με βάση την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας» είπε και υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση με τις παρεμβάσεις της στήριξε το σύνολο των συνταξιούχων».

Πηγή: naftemporiki.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ