Ο ΕΟΕΑΝ για την παραχώρηση αιγιαλού και παραλίας

Ο ΕΟΕΑΝ για την παραχώρηση αιγιαλού και παραλίας

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του με τις τροποποιήσεις της ΚΥΑ ικανοποιούνται προτάσεις που είχε υποβάλλει για την στήριξη τουριστικών επιχειρήσεων

Ο Επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.ΑΕ.Ν) εκφράζει την πλήρη ικανοποίησή του, γιατί με την ΚΥΑ 51872/29-04-2021 περί τροποποιήσεως των  όρων και προϋποθέσεων της διαδικασίας παραχώρησης απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας, ικανοποιούνται ορισμένες, αλλά σημαντικές, προτάσεις, που υπέβαλε για την στήριξη των επιχειρήσεων τουρισμού και υγειονομικού ενδιαφέροντος, στο θέμα της παραχώρησης  αιγιαλού και παραλίας.

Ειδικότερα και την διάρκεια  τηλεδιάσκεψης με τον Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο, που έγινε στις 30-03-2021, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Ο.ΑΕ.Ν. και οι Πρόεδροι των νησιωτικών Επιμελητηρίων της χώρας, για το θέμα της παραχώρησης αιγιαλού και παραλίας, μεταξύ των άλλων, ζήτησαν, ειδικά για το 2021, να μειωθεί σημαντικά το αντάλλαγμα της παραχώρησης, καθώς επίσης για την σύναψη νέων μισθώσεων να μην αποτελεί προϋπόθεση η προσκόμιση φορολογικής ενημερότητας, λόγω των περιοριστικών μέτρων που επικρατούν στην λειτουργία των επιχειρήσεων και των έκτακτων συνθηκών λόγω της πανδημίας.

Με την προαναφερόμενη ΚΥΑ των Υπουργών Οικονομικών, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Εσωτερικών αφενός καταργείται η σχετική διάταξη της ΚΥΑ 47458ΕΞ2020, η οποία αναφέρεται  στην προσκόμιση φορολογικής ενημερότητας και αφετέρου για το έτος 2021 το ύψος του καταβαλλόμενου ανταλλάγματος καθορίζεται σε ποσοστό εξήντα τοις εκατό (60%) του υπολογισθέντος.

Η Διοίκηση και ο Πρόεδρος του Ε.Ο.Α.Ε.Ν. ευχαριστούν τον Υφυπουργό Οικονομικών για την κατανόηση που έδειξε στα θέματα που συζητήθηκαν κατά την διάρκεια της τηλεδιάσκεψης.
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ