Ο γύρος του Ηρακλείου με ένα πορτοκαλί πατίνι!

Άνετα, γρήγορα και εύκολα - κάνε και εσύ την βόλτα σου με ένα πατίνι FLİİP - μάθε τον εναλλακτικό τρόπο πληρωμής και τα νέα διευρυμένα όρια

Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι από εμάς για να ψάξουμε να βρούμε τις όποιες εμπειρίες έχουμε με πατίνια πρέπει να ανατρέξουμε στην παιδική μας ηλικία. Ανεβαίναμε επάνω, δίναμε ώθηση με το “καλό” μας πόδι και ξεκινούσαμε. Υπήρχε και το φρένο στην πίσω πλευρά, που το πατούσαμε όταν το κρίναμε απαραίτητο. Τις ανηφόρες δυσκολευόμασταν να τις βγάλουμε, στις κατηφόρες τα καταφέρναμε καλύτερα, αλλά ήμασταν διπλά προσεκτικοί...

Βλέποντας την πόλη του Ηρακλείου να έχει γεμίσει από τα ηλεκτροκίνητα πορτοκαλί πατίνια της FLİİP η αλήθεια είναι ότι αρχικά παραξενευτήκαμε. Μα μόνο στην όψη τους... γυρίσαμε πίσω, στα χρόνια της αθωότητας!

Ρωτήσαμε και μάθαμε για την νέα μεγάλη μόδα, που κερδίζει συνεχώς έδαφος στην πόλη μας και ήρθαμε σε επαφή με τον Γιάννη Λέλη, εκπρόσωπο της εταιρείας.

Συναντηθήκαμε στην πλατεία του Αγίου Τίτου, μας μίλησε εκτενώς για την νέα πεντακάθαρη ιδέα μετακίνησης αλλά και για τα σχέδια που έχει με τους συνεργάτες – φίλους του. Μας κέρδισε το πάθος και η θετική ενέργεια της νεανικής παρέας του!

Όση ώρα κουβεντιάζαμε με τον Γιάννη και τον Γιώργο Σφακιανάκη, που είναι υπεύθυνος για τα πατίνια στο Ηράκλειο, συνεχώς οι περαστικοί, ντόπιοι και τουρίστες, κοιτούσαν από επάνω μέχρι κάτω τα εναλλακτικά μέσα μεταφοράς. Ρωτούσαν τα παιδιά κι εκείνα με απλόχερη προθυμία τους εξυπηρετούσαν.

Μας έκανε εντύπωση ότι στους πιτσιρικάδες και τις πιτσιρίκες που πλησίαζαν εξηγούσαν, με χαμόγελο κι ευγένεια, ότι δεν είχε έρθει ακόμη η ώρα τους για να οδηγήσουν τα πορτοκαλί πατίνια FLİİP. Η νέα μεταφορική... τάση απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο σε ενήλικους!

Καθ’ όλη τη διάρκεια της συζήτησής μας, ο Γιάννης επέμενε: “Πρέπει να ανέβετε επάνω, να κάνουμε όλοι μαζί μία βόλτα, για να έχετε και προσωπική άποψη κι εμπειρία!”.

Διστάσαμε λίγο, αλλά τελικά μας έπεισε: Δεν θα χώριζαν εξάλλου οι δρόμοι μας, αν δεν τον ακολουθούσαμε σε μία σύντομη περιήγηση στην πόλη!

“Ανεβείτε και θα με θυμηθείτε! Θα ξανανιώσετε παιδιά!”, προσπάθησε να μας δελεάσει ακόμη πιο πολύ ο Γιάννης! Και είχε απόλυτο δίκιο, όπως αποδείχθηκε!

Τα πορτοκαλί πατίνια FLİİP δεν είναι για παιδιά, αλλά κάνουν όλους εμάς που έχουμε ξεπεράσει τα 18, να ξαναγυρίσουμε στην παιδική μας ηλικία! Με ασφάλεια και περισσότερη σοφία, φυσικά!

Ο Γιάννης δίνει το σύνθημα, ο Γιώργος ξεκλειδώνει τα πατίνια και πριν ανέβουμε επάνω στο πατίνι μας λέει εν συντομία τους πολύ απλούς τρόπους χειρισμούς του. Με ένα κουμπάκι στο δεξί μας χέρι πατάμε το γκάζι, αριστερά μας είναι το φρένο και για να ξεκινήσουμε ωραία και καλά πρέπει να αφήσουμε για μερικά δευτερόλεπτα τις ρόδες να τσουλήσουν, δίνοντας μία ελαφρά ώθηση με το πόδι.

Ανεβήκαμε, κι αφού κάναμε δύο κύκλους στην πλατεία του Αγίου Τίτου, πήγαμε μέχρι τα Λιοντάρια. Άνετα και όμορφα! Η ταχύτητά μας ήταν απόλυτα φυσιολογική. Χωρίς πρόβλημα περνούσαμε δίπλα από τους πεζούς και προληπτικά, πού και πού, χτυπούσαμε όπου χρειαζόταν το κουδουνάκι που υπάρχει μπροστά στο τιμόνι!

“Πάμε και προς τα κάτω;”, ρώτησε ο Γιάννης! Δεν χρειάστηκε να απαντήσουμε, υπακούσαμε απλά στη θέληση και στο ένστικτό μας! Μπροστά ο Γιάννης, λίγο πιο πίσω το κορίτσι της παρέας, η Κατερίνα, ακολούθησε ο Γιώργος κι εμείς! Διασχίσαμε την 25ης Αυγούστου. Κόσμο είχε. Καλοκαίρι όπως ήταν, ένα ελαφρύ δροσερό αεράκι μας διαπέρασε! Η απόλυτη αίσθηση της χαλάρωσης και της ελευθερίας, επάνω σ’ ένα οικολογικό κι ασφαλές μεταφορικό μέσο!

Η πορεία μας συνεχίστηκε. Πιάσαμε και... λιμάνι, το Ενετικό, πήγαμε μέχρι τον Κούλε, κάναμε μερικές στροφές εκεί μπροστά στην είσοδο, ίσα ίσα για να δούμε την πανέξυπνη εφαρμογή των πορτοκαλί πατινιών FLİİP, η κίνηση των οποίων ελέγχεται κάθε δευτερόλεπτο με gps και περιορίζεται σε μία πολύ συγκεκριμένη ζώνη, εντός του αστικού ιστού!

Ο προειδοποιητικός ήχος που βγήκε, μας έλεγε ουσιαστικά ότι δεν μπορούσαμε να πάμε πιο μέσα. Και πιστέψτε μας, είναι ο,τι καλύτερο για ένα χρήστη να ξέρει τα όρια του μεταφορικού του μέσου! Γνωρίζοντάς τα, γνωρίζει και τα δικά του!

Τα πορτοκαλί πατίνια FLİİP, έχουν την ίδια ακριβώς αντίδραση και προσαρμοστικότητα και στο θέμα της ταχύτητας. Όπου κριθεί απαραίτητο, και πάλι υπάρχει σχετική προειδοποίηση και αυτόματη μείωση!


Βγήκαμε από την είσοδο του Κούλε και κατευθυνθήκαμε προς τα Νεώρια, μόνο και μόνο για να επιβεβαιωθεί για άλλη μία φορά ο Γιάννης: Το πορτοκαλί μας πατίνι αποδείχθηκε απόλυτα ανθεκτικό στις οδικές συνθήκες του Ηρακλείου – άλλωστε σύμφωνα με αυτές έχει σχεδιαστεί! Αντέχει στις κακοτεχνίες οδοστρώματος κι έχει πολύ δυνατά κρατήματα και πατήματα!

Διασχίσαμε χωρίς να το καταλάβουμε τα Νεώρια και ξαναπήραμε επάνω. Φτάσαμε στην Δουκός Μποφώρ και πήραμε το δρόμο που ήταν στα δεξιά μας, κατευθυνόμενοι προς την Επιμενίδου, για να προσεγγίσουμε το κέντρο. Κάναμε μερικούς κύκλους στα στενά γύρω από τον Άγιο Τίτο. Απόγευμα καθημερινής, με τα μαγαζιά ανοιχτά, δεν δημιουργήθηκε το παραμικρό πρόβλημα με πεζούς κι άλλα οχήματα! Ήμασταν και ήταν όλοι προσεκτικοί! Γιατί και ο δρόμος, είναι πάνω απ’ όλα θέμα παιδείας και αλληλοσεβασμού!

Ο Γιάννης κοίταξε το ρολόι του. Η περιπλάνησή μας στην πόλη, έως εκείνη την ώρα είχε διαρκέσει 20 λεπτά! Μέσα σε ελάχιστο χρόνο, μπορεί κάποιος να γνωρίσει πολλές πλευρές του Ηρακλείου!

Τα πορτοκαλί πατίνια FLİİP είναι φτιαγμένα για πεζόδρομους, κι έτσι ένα πέρασμα απ’ την Δικαιοσύνης ήταν υποχρεωτικό! Και πάλι ανάμεσα σε πολύ κόσμο, και πάλι χωρίς πρόβλημα βγήκαμε στα Λιοντάρια κι από εκεί καταλήξαμε στην αφετηρία μας, στην πλατεία του Αγίου Τίτου! Ο γύρος της πόλης σε λίγα μόλις λεπτά, με ξεγνοιασιά, αλλά και ασφάλεια, άνεση και αξιοπιστία!

Αν θέλετε να ζήσετε κι εσείς μία ξεχωριστή εμπειρία, να ξανανιώσετε για λίγο παιδιά, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε να γνωρίσετε την πόλη και τον εαυτό σας, ανεβαίνοντας σε ένα πορτοκαλί πατίνι FLİİP!

ΔΩΡΕΑΝ ΞΕΚΛΕΙΔΩΜΑ – ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΕ ΜΕΤΡΗΤΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΠΑΤΙΝΙΑ

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ & ΔΩΡΕΑΝ ΞΕΚΛΕΙΔΩΜΑ

Η FLİİP, η μοναδική ελληνική εταιρία που ενοικιάζει ηλεκτροκίνητα πατίνια πόλης μέσω εφαρμογής σε κινητό, στηρίζει την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας. Σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου θα βρίσκεται σε κεντρικά σημεία του κέντρου της πόλης με σκοπό οι άνθρωποί της να εκπαιδεύσουν στην ασφαλή οδήγηση, την κυκλοφορία και το παρκάρισμα μέσω σεμιναρίων και δωρεάν δοκιμών.

Στα πλαίσια της δράσης αυτής από 17/09 έως και 22/09 το ξεκλείδωμα θα είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Επίσης, η εταιρία ήδη για να γιορτάσει τους 10.000 μοναδικούς χρήστες στην πόλη του Ηρακλείου έχει λανσάρει επιπλέον δωρεάν Credit σε κάθε φόρτιση, με προσφορές που συνεχίζονται τον μήνα Σεπτέμβριο.

ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΕ ΜΕΤΡΗΤΑ

Εκτός από την πληρωμή με Paypal, πιστωτική και χρεωστική κάρτα αλλά και Paysafe Card, η εταιρία καινοτομεί και πάλι.

Προσφέρει στους χρήστες της τη δυνατότητα πληρωμής με μετρητά!

Διάλεξε το PaysafeCASH ως τρόπο πληρωμής μέσα στην εφαρμογή. Δείξε τον κωδικό QR/BARCODE που εμφανίζεται στο κινητό σου σε οποιαδήποτε από τα δεκάδες σημεία που εμφανίζονται στο χάρτη και πλήρωσε με μετρητά. Και είσαι έτοιμος ! Το ποσό θα εμφανιστεί αυτόματα στο πορτοφόλι σου.

Η υπηρεσία αυτή σχεδιάστηκε και λανσάρετε για πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο μέσω εφαρμογής σε συνεργασία με τους ανθρώπους της Paysafe, ως ένα γρήγορος και ασφαλής τρόπος πληρωμής.

NEA ΠΑΤΙΝΙΑ - ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΑΚΤΙΝΑ

Η πρώτη εταιρεία που ηλεκτροκίνητων πατινιών, η οποία επέλεξε το Ηράκλειο για να «λανσάρει» έναν εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης, προσπαθεί συνεχώς να καλύπτει τις ανάγκες των πελατών της. Έτσι, η FLIIP φέρνει στην πόλη - νέα - πιο ανθεκτικά πατίνια ενώ μάλιστα το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε ισχύ η διευρυμένη ακτίνα δράσης τους. Πλέον τα γεωγραφικά όρια έχουν αλλάξει και με απλά με ένα κλικ στην εφαρμογή, μπορείς να εντοπίσεις τις σημαντικές διαφοροποιήσεις.

Θυμίζουμε ότι, σε περίπτωση που παραβιάστουν τα γεωγραφικά όρια το Όχημα θεωρείται κλαπέν, καθώς τεκμαίρεται η πρόθεση παράνομης ιδιοποίησης.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ