Ο κατακλυσμός χρέους του Covid-19

Ο κατακλυσμός χρέους του Covid-19

Οι πανδημίες, όπως ο Covid-19, όσο ανησυχητικές και καταστρεπτικές είναι μπορούν να εξυπηρετήσουν έναν χρήσιμο σκοπό, εάν υπενθυμίσουν σε όλους την κρίσιμη σημασία της δημόσιας υγείας. Όταν μία μεταδοτική ασθένεια χτυπάει, ακόμη και οι πιο προστατευμένες ελίτ της κοινωνίας πρέπει να ανησυχούν για την υγεία των παραμελημένων πληθυσμών. Εκείνοι που υποστήριξαν την ιδιωτικοποίηση και τα μέτρα μείωσης του κόστους που αρνούνται την υγειονομική περίθαλψη στους πλέον ευάλωτους γνωρίζουν τώρα ότι το έκαναν με δικό τους κίνδυνο. Η ευρύτερη υγεία μιας κοινωνίας εξαρτάται από την υγεία των πιο φτωχών ανθρώπων της.

Πιο άμεσα, όμως, η κρίση του Covid-19 θα μπορούσε να έχει πολλές σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις και ενδεχομένως να ωθήσει την παγκόσμια οικονομία σε ύφεση. Οι αλυσίδες εφοδιασμού διαταράσσονται, τα εργοστάσια κλείνουν, ολόκληρες περιοχές είναι αποκλεισμένες και ένας αυξανόμενος αριθμός εργαζομένων αγωνίζεται να εξασφαλίσει τα προς το ζην.

Οι εξελίξεις αυτές θα οδηγήσουν σε αυξανόμενες οικονομικές απώλειες. Μία παγκόσμια οικονομία που ήδη υποφέρει από ανεπαρκή ζήτηση -λόγω του αυξανόμενου πλούτου και της ανισότητας των εισοδημάτων- είναι τώρα ευάλωτη σε ένα τεράστιο σοκ από την πλευρά της προσφοράς.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ