Οι αγορές από "δεύτερο χέρι" θα φτάσουν τα 77 δισ. δολάρια έως το 2025

Οι αγορές από "δεύτερο χέρι" θα φτάσουν τα 77 δισ. δολάρια έως το 2025

Σύμφωνα με την ένατη ετήσια «Resale Report 2021», από την διαδικτυακή πλατφόρμα αγορών secondhand ThredUp και την εταιρεία retail analytics «GlobalData», τα μεταχειρισμένα ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ αποτελούν τη δεδομένη στιγμή μία αγορά αξίας 36 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η οποία προβλέπεται να διπλασιαστεί μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια και να αγγίξει το ποσό των 77 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Γεγονός αποτελεί ότι η secondhand αγορά αναμένεται να αυξηθεί 11 φορές ταχύτερα από τις συμβατικές πωλήσεις ενδυμάτων. 

Επιπλέον, μέχρι το 2030 οι πωλήσεις της secondhand αγοράς πρόκειται να υπερδιπλασιαστούν, συγκριτικά με τις πωλήσεις των συμβατικών fashion αγορών. Δύο στους πέντε secondhand καταναλωτές υποστηρίζουν ότι αντικαθιστούν τις αγορές fast fashion με μεταχειρισμένα ρούχα. Συγκεκριμένα το 2020, 33 εκατομμύρια καταναλωτές αγόρασαν μεταχειρισμένα ρούχα για πρώτη φορά και το (76%) των συγκεκριμένων αγοραστών σκοπεύουν να αγοράζουν ολοένα και περισσότερο μεταχειρισμένα ρούχα για τα επόμενα πέντε χρόνια. 

Ένας μέσος καταναλωτής μεταχειρισμένων αγαθών αγοράζει επτά επιπλέον secondhand αγαθά συγκριτικά με το παρελθόν που θα αγόραζε καινούργια προϊόντα.

  Μερικά εξίσου σημαντικά ευρήματα είναι τα εξής:

  • Το (43%) των ερωτηθέντων καταναλωτών δηλώνουν ότι είναι πιο πιθανό να ψωνίσουν από ένα brand που τους επιτρέπει να ανταλλάσσουν παλιά ρούχα για πίστωση του brand, ενώ το (34%)  δηλώνει ότι είναι πιο πιθανό να ψωνίσει από ένα brand, το οποίο προσφέρει μεταχειρισμένα ρούχα και καινούρια.

  • Ένας στους τρεις καταναλωτές ενδιαφέρεται περισσότερο για την απόκτηση βιώσιμων ενδυμάτων περισσότερα μετά την πανδημία.

  • Εξαιτίας της πανδημίας, το (60%) των καταναλωτών αντιτίθεται περισσότερο στη σπατάλη χρημάτων, το (51%) είναι αντίθετο στα περιβαλλοντικά απόβλητα και το (50% ) ενδιαφέρεται περισσότερο για την αξία των αγαθών. 

  • Σχεδόν 6 στους 10 εμπόρους λιανικής, με το ποσοστό να ανέρχεται στο (58%) δήλωσαν ότι θα ήταν πιο πιθανό να δοκιμάσουν την πώληση μεταχειρισμένων ρούχων εάν υπήρχαν οικονομικά κίνητρα για να το κάνουν.

  • Το (62%) των εμπόρων λιανικής δηλώνουν επίσης ότι οι καταναλωτές τους συμμετέχουν ήδη στην αγορά μεταχειρισμένων αγαθών ενώ και το (42%) θεωρεί ότι η secondhand αγορά θα ενταχθεί στις επιχειρήσεις τους μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

  • Ένας στα τρεις εμπόρους λιανικής λένε ότι η μεταπώληση μετατρέπεται σε μεγάλη ευκαιρία για τους retailers. 

Πηγή: The total business

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ