Ομόλογα: Η στροφή προς το ρίσκο φέρνει άνοδο των αποδόσεων

Οι κινεζικές αρχές έχουν εφαρμόσει δέσμη μέτρων για τη στήριξη της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας παγκοσμίως

Στροφή των επενδυτών προς τις μετοχές και μακριά από το «καταφύγιο» των κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης, με βελτιωμένη την εικόνα του κοροναϊού μετά τη μείωση των νέων κρουσμάτων και των δεσμεύσεων από τις αρχές του Πεκίνου για πρόσθετα μέτρα τόνωσης της οικονομίας. Η βελτιωμένη τάση αναζήτησης ρίσκου οδήγησε σε άνοδο των αποδόσεων στα γερμανικά κρατικά ομόλογα. Μικρή διεύρυνση και στην απόδοση του ελληνικού 10ετούς, στο 0,97% και με το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου στις 145 μονάδες βάσης.

Οι κινεζικές αρχές έχουν εφαρμόσει δέσμη μέτρων για τη στήριξη της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας παγκοσμίως, η οποία «λυγίζει» κάτω από το βάρος της επιδημίας του κοροναϊού και αναμένεται να φρενάρει την ανάπτυξη του πρώτου τριμήνου.

Μία ημέρα πριν, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και οι εταίροι του στην Ευρωπαϊκή Ένωση τόνισαν ότι βρίσκονται σε ετοιμότητα να αυξήσουν τις δαπάνες ώστε να αποτρέψουν μια οικονομική επιβράδυνση στην Ευρωζώνη.

Με τις ευρωπαϊκές μετοχές σε νέα ιστορικά υψηλά, η απόδοση του γερμανικού 10ετούς διευρύνθηκε 0,5 μονάδες βάσης, στο -0,41%. Μικρή άνοδος στις αποδόσεις και των υπολοίπων κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης.

Στην περιφέρεια, η απόδοση του ιταλικού 10ετούς κινήθηκε στο 0,91% και του αντίστοιχου πορτογαλικού τίτλου στο 0,27%.

Πηγή: naftemporiki.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ