Οριστική αδειοδότηση για online τυχερά παίγνια

Οριστική αδειοδότηση για online τυχερά παίγνια

Εκ βάθρων αλλαγές σε δύο μέτωπα στην αγορά των τυχερών παιγνίων μέσω Διαδικτύου αναμένονται το φετινό φθινόπωρο. Το πρώτο αφορά τις εταιρείες παροχής online υπηρεσιών στοιχημάτων και τυχερών παιγνίων που λειτουργούσαν βάσει του καθεστώτος του νόμου 4002/2011 που προβλέπει μεταβατική περίοδο λειτουργίας ωσότου χορηγηθούν οι οριστικές άδειες.

Η συγκεκριμένη κατηγορία παρόχων, των οποίων ο αριθμός διαμορφώνεται σε 24, διέθετε προθεσμία υποβολής των απαιτούμενων αιτήσεων αδειοδότησης στην Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου. Δεδομένου ότι αιτήσεις έχουν υποβάλει περίπου 14 εταιρείες, αναμένεται μέσα στο προσεχές διάστημα σημαντικός αριθμός εταιρειών, που δραστηριοποιείται σήμερα, να τεθούν εκτός αγοράς, ενώ η Αρχή, σε διάστημα δύο μηνών, θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει την αξιολόγηση των υποβληθεισών αιτήσεων.  

Το δεύτερο μέτωπο περιλαμβάνει τους νεοεισερχομένους στην ελληνική αγορά διαδικτυακών παιγνίων για τους οποίους η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ξεκίνησε μόλις την περασμένη Παρασκευή. Οπως ανακοίνωσε η ΕΕΕΠ την περασμένη εβδομάδα, οι υποψήφιοι καλούνται να υποβάλουν αίτηση για την απόκτηση δύο ειδών αδειών διαδικτυακών τυχερών παιγνίων. Για το διαδικτυακό στοίχημα (τύπου Α), που συνοδεύεται με τίμημα ύψους 3 εκατ. ευρώ, και για τα online τυχερά παίγνια, τύπου Β (π.χ. πόκερ, μπλακ τζακ), που αντιστοιχεί σε τίμημα 2 εκατ. ευρώ. 

Κάθε ενδιαφερόμενος έχει τη δυνατότητα να αιτηθεί τη χορήγηση μιας άδειας για καθέναν από τους δύο τύπους, και αν επιτευχθεί ο στόχος του υπουργείου Οικονομικών για έσοδα 75 εκατ. ευρώ, τότε θα αποκτήσουν άδειες συνολικά 15 σχήματα. Επιπρόσθετα έσοδα αναμένει το Δημόσιο από τη φορολόγηση με 35% επί των καθαρών κερδών των εταιρειών.  Με άλλα λόγια, οι αλλαγές στη συγκεκριμένη αγορά αφορούν αφενός τη λειτουργία αριθμού εκ των υφιστάμενων παρόχων βάσει οριστικών αδειών και τη διακοπή της δραστηριότητας όσων λειτουργούσαν βάσει του μεταβατικού καθεστώτος και δεν κατέθεσαν φάκελο. Οπως και στην είσοδο νέων παικτών για τους οποίους δεν προβλέπεται καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης αιτήσεων στην ΕΕΕΠ. Ως εκ τούτου, αναμένεται να… αποκαλυφθούν με την πάροδο του χρόνου, με την ονοματολογία να περιλαμβάνει τον όμιλο ΟΤΕ και ξένους παίκτες, όπως η Pinnacle.   
 

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ