Παράθυρο για αναστολές συμβάσεων εργασίας έως τον Σεπτέμβριο

Παράθυρο για αναστολές συμβάσεων εργασίας έως τον Σεπτέμβριο

Η κυβέρνηση προωθεί νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με στόχο 330.000 εργαζόμενους σε κρίσιμους κλάδους της οικονομίας. Νέο λίφτινγκ στο πρόγραμμα Συν-Εργασία. Πώς θα μπορούν να ενταχθούν ακόμη και νεοπροσλαμβανόμενοι.

Έως το τέλος Σεπτεμβρίου, οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε όλους τους κλάδους που πλήττονται από την πανδημία Covid 19 θα μπορούν να κάνουν χρήση του μέτρου της αναστολής σύμβασης, προκειμένου να διασωθούν οι θέσεις εργασίας και οι εργαζόμενοί τους να λάβουν την ειδική αποζημίωση ύψους έως και 534 ευρώ για 30 ημέρες.

Τη δυνατότητα αυτή, δίνει νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που προωθεί η κυβέρνηση, σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, που δραστηριοποιούνται στους κλάδους του επισιτισμού, πολιτισμού και αθλητισμού καθώς και κάθε άλλου κλάδου πληττόμενου από την πανδημία covid 19.

Η κυβέρνηση και δη το υπουργείο Εργασίας, διαπιστώνοντας τις δυσκολίες στην προσαρμογή των επιχειρήσεων στις οικονομικές συνθήκες που δημιουργήθηκαν λόγω των δυσμενών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού, προχωρά σε νέα μέτρα στήριξης που εκτιμάται ότι θα αφορούν περίπου 330.000 εργαζόμενους. 

Πηγή: euro2day.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ