"Πράσινο φως" για open mall στο κέντρο του Ηρακλείου

Στον σχεδιασμό συμμετέχουν 89 εμπορικές επιχειρήσεις και 5 καταστήματα εστίασης

Έξι προτάσεις συνολικού π ρ ο ϋ π ο λ ο γ ι σ μ ο ύ 9.875.937 ευρώ εγκρίθηκαν στην Περιφέρεια Κρήτης για Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου, μεταξύ των οποιων και το Ηράκλειο με στόχο στην ενίσχυση και τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας, την αύξηση της ανταγωνιστικότητας αλλά και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων που συμμετέχουν.

Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και η Ειδική Γραμματεία ΕΤΠΑ και ΤΣ ανακοίνωσαν τον βαθμολογικό πίνακα κατάταξης των προτάσεων που υποβλήθηκαν στη δράση «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» του ΕΠΑνΕΚ (ΕΠΑνΕΚ – ΕΣΠΑ 2014- 2020 – Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία»).

Ειδικότερα για τα Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου στο νησί εγκρίθηκαν: Δήμος Ηρακλείου 1.768.065,00, Δήμος Ρεθύμνου 2.350.213 ευρώ, Δήμος Χανίων 1.659.755,6, Δήμος Ιεράπετρας 1.496.937 ευρώ Δήμος Αγίου Νικολάου 1.530.959 ευρώ, Δήμος Κισάμου 1.768.220.

Η ένταξη του Ηρακλείου ανοίγει τον δρόμο για την δημιουργία του περίφημου open mall ενώ η πρόταση κατατέθηκε από τον δήμο Ηρακλείου ,το Επιμελητήριο ως συνδικαιούχο και τον Εμπορικό Σύλλογο στο εγχείρημα αυτό.

Το Ανοικτό Κέντρο θα βρίσκεται στην καρδιά της πόλης και θα αξιοποιεί τις ιδιαιτερότητες, αλλά και την ιστορικότητα του Ηράκλειου, που για μεγάλο χρονικό διάστημα απαξιώνονται ως προς τη χρήση του σε ένα γενικότερο πλάνο ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα η εμπορική περιοχή παρέμβασης οριοθετείται δυτικά από την Εβανς, βόρεια από την οδό Χατζημιχάλη Γιάνναρη, ανατολικά από τη Ζωγράφου και νότια από την Αβέρωφ ενώ την περιοχή συμπληρώνουν οι οδοί Φ. Θεοδοσάκη, Τσικριτζή και Γιαννιτσών.

Στον σχεδιασμό συμμετέχουν 89 εμπορικές επιχειρήσεις και 5 καταστήματα εστίασης, που αντιστοιχούν στο 91% επί του συνόλου των επιχειρήσεων που λειτουργούν στην περιοχή παρέμβασης.

Η δημιουργία του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου Ηρακλείου, θα υλοποιηθεί από τον Δήμο Ηρακλείου και το Επιμελητήριο Ηρακλείου, με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας, σύμφωνα και με την υπ’ αρ. 914/2018 απόφαση του Δ.Σ. Ηρακλείου.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ