Προχωράει η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Ελλάδας - Βουλγαρίας

Προχωράει η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Ελλάδας - Βουλγαρίας

Εχουν κατασκευαστεί και παραδοθεί περίπου 100 χιλιόμετρα σωλήνων που θα χρησιμοποιηθούν για την ολοκλήρωση του αγωγού

Προχωράνε τα έργα κατασκευής του αγωγού IGB, που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από την Κομοτηνή στη Στάρα Ζαγόρα της Βουλγαρίας παρά τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την πανδημία του κορωνοϊού.

1

Την πρόοδο των  έργων επιθεώρησε πριν λίγες μέρες κλιμάκιο της διαχειρίστριας εταιρίας ICGB , το οποίο συναντήθηκε και με εκπροσώπους της εταιρείας AVAX, υπεύθυνη για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου IGB, ο οποίος θα συνδέσει το δίκτυο μεταφοράς φυσικού αερίου της Βουλγαρίας με αυτό της Ελληνικής Δημοκρατίας.

1

Ο αγωγός φυσικού αερίου Ελλάδας-Βουλγαρίας θα έχει τη δυνατότητα μεταφοράς φυσικού αερίου 3 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων ετησίως, ενώ μπορεί να φτάσει τα 5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα. Το συνολικό μήκος της διαδρομής είναι 182 χλμ., 150 εκ των οποίων βρίσκονται στο έδαφος της Βουλγαρίας. Σχεδόν 110 χλμ. του εδάφους έχουν ήδη καθαριστεί, και η διαδρομή έχει προετοιμαστεί για την επόμενη φάση κατασκευαστικών δραστηριοτήτων. «Όλες οι ομάδες εργάζονται ενεργά για την υλοποίηση του έργου IGB και οι κύριες δραστηριότητες για την υλοποίησή του σημειώνουν σημαντική πρόοδο παρά τις επιπλοκές που έχουν προκύψει λόγω της εξάπλωσης του κοροναϊού», δήλωσαν οι εκτελεστικοί αξιωματούχοι του ICGB Teodora Georgieva και Κωνσταντίνος Καραγιαννάκος. Σύμφωνα με αυτούς, έχουν ήδη κατασκευαστεί και παραδοθεί με επιτυχία περίπου 100 χλμ σωλήνες γραμμής με μήκος 12 μέτρα και 18 μέτρα.

«Η ελληνική εταιρεία Σωληνουργεία Κορίνθου προχωράει σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα για την παραγωγή και παράδοση των σωλήνων, καθώς πάνω από το 50% των απαιτούμενων ποσοτήτων έχουν ήδη παραδοθεί στις αποθήκες μας κοντά στην Κομοτηνή, το Χάσκοβο, το Δημητρόβγκραντ και τη Μομκίλγκραντ» τόνισε ο κ. Καραγιαννάκος.

Πηγή: ethnos.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ