Σ. Βαρδάκης: Εφιαλτικές προοπτικές στην αγορά εργασίας

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι η ανεργία θα εκτοξευθεί στο 23% στο τέλος του έτους

Για "εφιαλτικές προοπτικές στην αγορά εργασίας" κάνει λόγο σε γραπτή του δήλωση ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι η ανεργία θα εκτοξευθεί στο 23% στο τέλος του έτους.

Πιο συγκεκριμένα, στη γραπτή του δήλωση ο κ. Βαρδάκης αναφέρει:

"Η ανικανότητα της κυβέρνησης είναι πλέον εμφανής σε όλα τα επίπεδα. 1,7 εκατομμύρια εργαζόμενοι απειλούνται με μειώσεις μισθών, ενώ εφιαλτικές είναι οι προβλέψεις για 390.000 νέους ανέργους. Στο έλεος του Θεού οι εργαζόμενοι.

Ισοπέδωση των επιχειρήσεων προβλέπει ειδική μελέτη του Οικονομικού επιμελητηρίου, ενώ μία στις τρεις επιχειρήσεις στον κλάδο της εστίασης βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού, βλέποντας τον τζίρο τους να υποχωρεί κατά 95%. 

Η ελαστικοποίηση και η απορρύθμιση της αγοράς εργασίας ήδη είναι ορατή. Σε συνδυασμό με την προβλεπόμενη ύφεση 12-15%, η ανεργία στο τέλος του χρόνου προβλέπεται να εκτοξευθεί στο 23%, που σημαίνει απώλεια πάνω από 340.000 θέσεων εργασίας.

Το επόμενο διάστημα, η βίαιη φτωχοποίηση των πολιτών είναι δυστυχώς προ των πυλών και η επιστροφή στη μνημονιακή εποχή 2010-2014 φαίνεται να είναι το αναπόφευκτο επακόλουθο της πολιτικής αναλγησίας της κυβέρνησης". 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ