Σε δύο δόσεις τα νέα μέτρα στήριξης στις κλειστές και πληττόμενες επιχειρήσεις

Σε δύο δόσεις τα νέα μέτρα στήριξης στις κλειστές και πληττόμενες επιχειρήσεις

Το ερχόμενο δίμηνο του Μαΐου-Ιουνίου θα συνεχιστούν οι αναστολές συμβάσεων εργασίας.

Σχέδιο στήριξης της απασχόλησης σε δύο "δόσεις" επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr από έγκυρες πηγές, το σχέδιο αυτό βρίσκεται σε καταληκτικό στάδιο διαμόρφωσης και θα περιλαμβάνει, κατά πρώτον, τη συνέχιση των υφιστάμενων "πακέτων" έως και τον ερχόμενο Ιούνιο και, κατά δεύτερον, την εφαρμογή εντελώς νέων "πακέτων" στο διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου.

Με άλλα λόγια, το ερχόμενο δίμηνο του Μαΐου-Ιουνίου θα συνεχιστούν οι αναστολές συμβάσεων εργασίας.

Ήδη έχουν υπάρξει επίσημες ανακοινώσεις για τις αναστολές συμβάσεων εργασίας το Μάιο οριζόντια για όλες τις κλειστές επιχειρήσεις και υπό νέους όρους για τις πληττόμενες.

Επίσης, το τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο, αποφάσισε νέα τρίμηνη παράταση για το μηχανισμό ''Συν-Εργασία'' έως το Σεπτέμβριο, ενώ το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο προβλέπει την ισχύ του έως τον Ιούνιο.

Κατά δεύτερον, το κυβερνητικό σχέδιο προβλέπει για τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, υπό τον όρο ότι θα έχουμε μια νέα έξαρση της πανδημίας, θα τεθούν σε εφαρμογή εντελώς νέα προγράμματα, τα οποία, όπως αναφέρει στο "Κ" υψηλόβαθμη πηγή του υπ. Εργασίας, θα αφορούν κυρίως μέτρα ενίσχυσης της απασχόλησης, μέσα από παρεμβάσεις για τη διατήρηση των θέσεων απασχόλησης, αλλά και τη δημιουργία νέων. Επίσης, θα περιλαμβάνει προγράμματα κατάρτισης, τόσο των εργαζομένων όσο και των ανέργων.

Ήδη το Υπουργικό Συμβούλιο έχει αποφασίσει την επιδότηση 200 ευρώ και για την πρόσληψη εποχικών (με τουλάχιστον ένα χρόνο ανεργίας προηγούμενα), όπως ήδη ισχύει για τους μακροχρόνια ανέργους, στο πλαίσιο του προγράμματος εξάμηνης κάλυψης εισφορών για την πρόσληψη 100.000 ανέργων.

Πηγή: capital.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ