Σε νέα ιστορικά υψηλά έκλεισε ο χρυσός

Σε νέα ιστορικά υψηλά έκλεισε ο χρυσός

Προσεγγίζει τα 2.050 δολ.

Με νέα, τέταρτη κατά σειρά άνοδο και σε νέο ιστορικό υψηλό έκλεισε την Τετάρτη ο χρυσός, επεκτείνοντας το "ράλι" του που τον έχει οδηγήσει σταθερά άνω των 2.000 δολ.

Το κίτρινο μέταλλο έχει ενισχυθεί κατά 34% από τις αρχές του 2020.

Το κλείσιμό του της Τετάρτης ήταν το 7ο σε ιστορικό υψηλό στις 8 τελευταίες συνεδριάσεις, στο μεγαλύτερο σχετικό σερί για τον χρυσό από τον Απρίλιο του 2011, σύμφωνα με στοιχεία του Dow Jones Market Data.

Η θελκτικότητα του μετάλλου για τους επενδυτές ενισχύεται από την χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής των κεντρικών τραπεζών μετά το ξέσπασμα της κρίσης του κορονοϊού, με τα επιτόκια να διαμορφώνονται ελάχιστα πάνω από το 0% ή και σε αρνητικά επίπεδα στο μεγαλύτερο μέρος του αναπτυγμένου κόσμου, οδηγώντας πολλούς επενδυτές να επενδύσουν στο προϊόν, μολονότι αυτό δεν προσφέρει κουπόνι επιτοκίου.

Ο χρυσός παράδοσης Δεκεμβρίου έκλεισε έτσι με άνοδο 1,41% ή 34,70 δολ., στα 2.049,30 δολ. ανά ουγγιά, ενώ από την αρχή της εβδομάδας έχει κερδίσει 3,3%.

"Η γενική πεποίθηση παραμένει ότι οι τιμές του χρυσού θα συνεχίσουν να κινούνται ανοδικά, με νέα ιστορικά, καθώς το δολάριο θα συνεχίσει να αποδυναμώνεται εντός των επόμενων εβδομάδων", έγραψε ο Michael Hewson, επικεφαλής αναλυτής αγοράς στην CMC Markets, σε σημείωμά του νωρίτερα σήμερα.

Πηγή: capital.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ